wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
EDON sprint-stafet, slalom roning og samarbejde i romaskiner

Lørdag d. 18. juni dannede Hvidovre Roklub rammen om årets anden Nordea-fonden Challenge. Sammen med Lyngby Roklub var Hvidovre Roklub værter for arrangementet denne lørdag i høj solskin.

Weekendens arrangement er et tiltag fra Dansk Forening for Rosport, som sætter fokus på en ny og anderledes måde at samle ungdomsroere på. Fokus er på at udfordre deltagerne på færdigheder på legende og sjove måder og forhåbentlig give ungdomsroerne lyst til endnu mere roning.

28 børn og unge var samlet fra roklubberne i hhv. Køge, Stevns, Skjold, Hvidovre og Lyngby, klar til at dyste i forskellige færdigheder i konkurrencer på vand og land.

Holdene blev sat på tværs af klubber, alder og køn, så deltagerne fik mulighed for at lære ungdomsroere fra andre roklubber at kende. Holdene skulle gennem 3 forskellige poster – ergometer, hvor deltagerne bl.a. skulle ro en 1000-meter stafet som hold og 100-meter individuelt efterfulgt af en udfordring med at få en kuglepind, i snor på en åre, ned i en flaske.

Deltagerne skulle forsøge at få en kuglepen ned i en flaske med en åre.

Deltagernes EDON-færdigheder skulle prøves af i havnen, hvor deltagerne bl.a. blev udfordret med at ro slalom, knalde en ballon med agterenden og rejse sig op i båden og klappe.

Den sidste post inden frokost var en virtuel skattejagt med WOOP app, hvor deltagerne skulle ro ud til fastlagte koordinater ved hjælp af deres mobiltelefoner. Desværre drillede teknikken og blæsten, så deltagerne måtte i denne omgang nøjes med en tur i inriggere ud for havnen og tilbage igen på tid.

Deltagerne kom også en tur ud i en inrigger

Efter frokost blev det tid til den store finale, hvor holdene skulle dyste i EDON sprint-stafet fra stranden. Holdene skulle i alt ro 10 ture og der blev givet point efter placering. Der blev gået til den og kæmpet til det sidste.

RoBattle takker for en rigtig god dag med fantastisk opbakning fra deltagere, forældre, trænere og ikke mindst de to arrangerende roklubber Hvidovre og Lyngby.

Foto credit: Finn Lyngesen.