wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
DFfRs årlige UngdomsLandslejr løber i disse dage af stablen, og i år har teltlejren base i Vejle Roklub

Tekst og billeder af Bianca Toftebjerg, [email protected]

12 ungdomsroere og fem frivillige ledere er tjekket ind i Vejle Roklub, som i denne uge danner rammerne om DFfRs årlige UngdomsLandslejr.

Vejret har været nogenlunde med de 17 roere, og det er på de sidste fire dage blevet til i alt 100km i inrigger for størstedelen af lejrens deltagere.

En typisk dag på UngdomsLandslejren starter for lederne omkring kl. 07.00, og 07.30 vækkes deltagerne. Når morgenmaden er spist og alle har smurt madpakker, bliver bådene pakket i fællesskab, og omkring kl. 09.30 er der afgang i inriggerne. Ved frokosttid laves der landgang og de medbragte madpakker bliver spist. Midt på eftermiddagen når bådene retur til roklubben, og resten af dagen går med at forberede aftensmad og hygge med diverse spil eller aftenroning.

Aldersspændet mellem deltagerne går fra 13 til 18år, men så snart de ankommer til lejren søndag eftermiddag nulstilles forskellen. De finder sammen i en stor gruppe, hvor alle er med og sidst på ugen har de utallige mængder af interne jokes, hvoraf de fleste er opstået på vandet.

Formålet med UngdomsLandslejren, er at give deltagerne langturserfaring i trygge rammer. På lejren lærer de at ro og styre i ukendt farvand, og samtidig kan de komme ud for at skulle ro/styre i ustadigt vejr. Deltagerne får også erfaring med at lave landgang på strande og lægge til ved broer, som måske ikke lige er bygget til en inrigger.

Tirsdag var en hård dag for både deltagere og ledere, da den bød på ca. fire kilometers roning i store modbølger. Det er hårdt, når man står i det, men det er sådan noget, som hører med i den store UngdomsLandslejr pakke.

Når ledere og deltagere ikke er på vandet, holder de til i Vejle Roklub i klubbens lokaler og på det tilstødende område. Overnatningerne foregår i telte langs bådhallen, mens det primære ophold på land foregår i roklubbens store klublokaler.

Spørger man årets to lejransvarlige, hvad det vigtigste ved hele lejren er, er svaret meget klart:

”Det vigtigste er, at deltagerne hygger sig. Og at de i trygge, faste rammer lærer hvordan det er at være på langtur i inrigger. Lejren danner også grobund for venskaber på tværs af roklubber. I bedste fald kan man på lejren få en eller flere langtursvenner for livet.”

Fortæller Caroline Valentiner-Branth & Bianca Toftebjerg, lejransvarlige for årets UngdomsLandslejr.

I morgen, fredag, slutter lejren for alle deltagerne, og der er ingen tvivl om, at det er nogle trætte men glade unge mennesker, som vender hjem til deres forældre efter en god uge i Vejle.