wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Alle 18 roere har nu været i aktion og er gennem deres indledende løb ved U23 VM

Af Bianca Toftebjerg | Billeder: landsholdslejren i Račice.

For samlet resultatoverblik, klik her

De danske U23-roere har ikke haft nogle internationale regattaer siden september 2020, men onsdag eftermiddag var ventetiden endelig overstået, og her havde Danmark seks både i aktion, på fladt vand, ved U23 VM i Račice.

Fire danske mandskaber måtte en tur omkring torsdagens opsamlingsløb, mens de to herrer i singlescullerne begge roede sig direkte videre.

I BM1x kommer Bastian Secher (Roskilde) dog ikke helt så godt fra start som man kunne have ønsket, men det er ikke noget landstræner for talentudvikling Nils Henrik Stene ser som en udfordring for ham:

“Bastian laver en fejl i sin start, som kostede ham nogle længder, så han kommer skidt fra start, og det ser ud som om det ryster ham. Men han får roet sig ind i løbet og regattaen, og jeg tror ikke nødvendigvis det er en dårlig ting, at han ikke vinder sit indledende løb. For så ved han, at han skal være skarp i de næste løb.”

I BLM1x får Rasmus Lind heller ikke en drømmestart, men landstræneren kan se at han har forbedret sig siden sidste år:

“Rasmus gjorde det virkelig godt i den lette singlesculler, han havde en langsom start, men det er noget han arbejder på og rent teknisk kan jeg se at han ror bedre end sidste år.”

Bastian Secher er med sin andenplads i det indledende løb, videre til fredagens kvartfinale, mens Rasmus Lind i den lette herresinglesculler først skal på vandet igen lørdag i A/B-semifinale.

Tidligere på eftermiddagen onsdag, havde BLM4x med Rasmus Søndergaard Konnerup (Hadsund), Johan Poulsen, Magnus Quaade Oddershede (begge Bagsværd) og Marcus Villiam Lyngesen (Holstebro) ikke held af at hænge med videre direkte i finalen. Men landstræneren tror på, at de kan komme efter det i deres opsamlingsløb:

”De lette herrer i fireren har opdaget, at der er andre hurtige både ude i verden. Men hvis de ror sig op til deres bedste i opsamlingen, tror jeg godt de kan snige sig med i finalen. Det er også det de skal gå efter, for de ligger til at kunne få et fornuftigt resultat med hjem.”

Torsdag formiddag har de sidste tre både været igennem deres indledende løb, og her er det blevet til endnu tre opsamlinger. Men landstræner Nils Henrik Stene fortæller, at man på forhånd godt vidste at der var nogle både der ville få de svært, så opsamlingerne er ikke noget der bekymrer ham:

”Vi har nogle hold med hernede, som vi på forhånd godt vidste ville være udfordret i felterne. Men når man ser det i det perspektiv, så gør de det godt. Et par af bådene skal lige i gang, men det tegner til, at man kan komme hernedefra med en hæderlig oplevelse.”

Du kan følge de danske roere på DFfRs platforme, Facebook, Instagram og roning.dk. Der vil være livestream fra mesterskaberne alle fem løbsdage, som kan findes via roning.dk eller worldrowing.com.

Få det danske resultatoverblik her