wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Dame finalerne ved U23 VM bød på uventede udfordringer for de danske piger

Danmark havde lørdag eftermiddag, tre både i A finaleløb. Desværre endte de to dameløb, anderledes end det var håbet. Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene fortæller, at han aldrig før har oplevet en så vild finale eftermiddag, som den U23 VM har budt på denne lørdag.

BLM2-  med Jens Graudal og Malthe Puro mødte Italien, Tyrkiet, Irland, England og Frankrig i deres A finale.

Tyrkiet lagde godt fra start og var først til både 500 og 1000 meter, med England og Irland lige i bagefter. Frankrig og Danmark slutter feltet. Efter 1000m mærket begyndte Italien at gå frem, og de nåede 1500m 0,38 sekund før Tyrkiet. Italien vandt foran Tyrkiet, Irland tog tredje pladsen, England fjerde, Frankrig og Danmark hhv. femte og sjette pladsen.

BW4- med Trine Dahl Pedersen, Ida Jakobsen, Julie Poulsen, Astrid Steensberg i båden mødte Holland, Rumænien, Tyskland, Italien og England

Som forventet var Holland først ude ved 500m mærket. 2 og 3 sekunder bagude, lå Tyskland og Rumænien. Danmark fulgte med på fjerdepladsen. Sådan fortsatte feltet op til 1000m mærket, pigerne i den danske båd kæmpede sig frem, og ved 1500m mærket lå de nr. 3. Denne placering fik pigerne desværre ikke lov til at holde, da Tyskland på de sidste 500m brugte deres resterende kræfter og tog fjerde pladsen.

I løbet tog Holland guld, Rumænien sølv og Tyskland bronze. De danske piger endte på en fjerde plads.

Den danske dame firer roede et rigtig flot løb, hvor det afspejledes at de er gået på vandet for at levere resultater. Desværre mistede de fokus på de sidste 500m, og endte på fjerde pladsen.

BW2- med Ida Birkjær Petersen og Frida Sanggaard Nielsen mødte i deres A finale Chile, Australien, USA, Rumænien og Rusland.

Rumænien lagde ud og var først ved 500m med Chile 0,10 sekund bagud. Ved 1000m lå Chile foran med USA, Rumænien, Australien, Danmark og Rusland indenfor 2,6 sekunder. Op til 1500m trak de danske piger fra og tog tredjepladsen. Stadig på vej frem skete det, der ikke må ske i en A Finale til VM. Svirvelakselen knækkede og spillet var dermed ude for pigerne. De to piger havde farten i båden, hvor de andre var løbet tør for energi, og leverede et rigtig flot finaleløb, lige indtil uheldet ramte dem ca. 200m før målstregen.

På baggrund af de resultater som de to dameløb bød på, er ungdomslandstræneren glad for, at alle 6 piger igen søndag skal på vandet, og ro 8+:

” Jeg er så glad for at vi har doblet op. Når pigerne i morgen skal på vandet i otteren, får de en chance for at afslutte dette U23 VM på bedste vis.”

Dameotteren ror A finale i morgen kl. 11.40, dansk tid.