wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Tre danske både har været på vandet i kvartfinaler i dag, alle roere er tilfredse med deres løb

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Fredag var det kvartfinaletid for de små bådtyper, ved U19 VM i Trakai. I dag har tre af de fem danske både været på vandet. Det har resulteret i to A/B semifinale pladser, og en C/D semifinale plads til danskerne.

Første båd på vandet, var JM2X med Adrian Flarup Johansen og Mikkel Knudsen. De to drenge lagde stærkt fra start og sluttede på en anden plads lige efter Tyskland. Dermed er drengene sikret en plads i semifinale A/B.

Selv, er de to drenge godt tilfredse med deres løb:

”Det var et spændende og meget tæt løb. Vi vidste bare, at vi skulle ud og ro stærkt i dag, og vi vidste at Litauen ville have fart i deres båd, for de er på hjemmebane, så dem skulle vi bare slå. De var også det eneste hold vi kunne se, for vi lå på bane 6 og de lå på bane 5. Efter vores første 350m, begyndte det at gå rigtig stærkt og så skete der virkelig noget. Det er så vigtigt, at vi går videre herfra i dag, og i semifinalen i morgen.”

Fortæller de to drenge, som er meget motiverede for igen i morgen at skulle på vandet i semifinale A/B.

Der var plads til kram, efter de to drenge havde roet sig i A/B semifinale

Efter drengene havde roet, var det pigernes tur. Liane Vestergaard og Mette Køchs Nielsen fik noget at se til i deres løb. Pigerne sluttede på en fjerde plads, og misser dermed lige A/B semifinalen, og skal derfor i C/D semifinale i morgen.

Pigerne har mødt lidt vanskeligheder, og erkender at de er med oppe i et meget stærkt felt:

”Vi er kommet op imod et hårdt felt, hvor bådene ligger rigtig tæt. Men det er rigtig sjovt at mærke, den udfordring det giver. I dag er der mange små ting, som ikke har spillet præcis som de skulle. Men tager man alle omstændighederne i betragtning, så tror jeg ikke vi kunne have gjort meget mere end det vi har gjort i dag.”

Fortæller Mette Køchs Nielsen, mens Liane Vestergaard nikker med ved siden af hende.

JW2X pigerne på vej ud for at ro deres kvartfinale

Dagens sidste danske kvartfinale var JM1X med Bastian Secher, som fra start lagde hårdt ud. Først over målstregen var den danske båd, som efter de første 500m tog føringen, og holdt den hele vejen i mål. Selv er Bastian Secher meget tilfreds med sit løb:

”Løbet var lige som det skulle være, og det gik rigtig godt ned over banen. Jeg har fået en rigtig hård semifinale, så det er spændende hvad det kan blive til i morgen.”

Fortæller han efter dagens løb.

Bastian Secher får sig en kort snak med træner Torben Bech efter løbet

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene er meget tilfreds med begge drengeløb og erkender, som pigerne også selv har gjort det, at de møder et hårdt felt i deres kvartfinale:

”Jeg synes Bastian ror rigtig flot og han leverer et rigtig godt løb. Desværre ramte pigedobbeltsculleren ind i en rigtig hård kvartfinale, hvor de fik kamp til stregen.
Drengene i dobbeltsculleren har den rette indstilling til deres løb, så det bliver spændende at se hvor langt de kan komme ved dette VM.”

I morgen venter en dag, hvor alle fem danske både skal på vandet. Følg med på roning.dk, hvor vi opdaterer med starttider.

Husk at du kan følge med bagom U19 VM på Instagram i denne uge.