wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det har været en god dansk dag for U19 landsholdsroerne i Račice

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Billeder: Svend Aage Nielsen, rowing.dk

Torsdag var første dag på vandet, ved U19 VM, for alle fem danske både. Her blev det kun til en enkelt billet direkte videre i A/B semifinale, for JW4x, som sluttede på andenpladsen i deres indledende heat. Dermed har pigerne i dag kunnet holde en velfortjent løbsfri dag, inden de i morgen lørdag skal på vandet igen kl. 12.08

Ungdomslandstæner Nils Henrik Stene fortæller om en landsholdstrup hvor stemningen er god – både blandt roere og trænere, efter de første løbsdage. Der har selvfølgelig været lidt nervøsitet at spore, hos nogle af roerne, men den er ved at være under kontrol.

De resterende danske både måtte en tur om opsamlingsløbene fredag formiddag, hvor de danske U19 roere har leveret flot roning.

JW4- var første danske båd på vandet fredag, og med flot roning, hvor de er med i løbet fra første tag, sikrer pigerne en andenplads i opsamlingen og dermed en billet videre til A/B semifinalen lørdag kl. 11.39.

Efter var det JM4- og her slutter drengene på den utaknemmelige fjerdeplads, som gav en plads i lørdagens C-finale lørdag kl. 16.54. Men de kan se tilbage på et rigtig flot opsamlingsløb, hvor de roede deres chance og gjorde rigtig flot figur.

JM4x leverede dansk toppræstation i deres opsamlingsheat, hvor de ikke kun vandt løbet, men samtidig satte ny verdensrekord i tiden 5.52.45. Og naturligvis sikrede det dem en plads i A/B semifinalen, kl. 12.29 lørdag.

Slutteligt roede JW2x en tredjeplads hjem, hvilket sender dem i semifinale C/D lørdag kl. 10.00 og alt efter resultatet skal pigerne ro enten C- eller D-finale lørdag eftermiddag.

Pigerne har haft en svær optaktsperiode frem mod VM, og det taget i betragtning så ror de et rigtig fornuftigt løb.

Efter de to første løbsdage er det en optimistisk ungdomslandstræner, der ser frem mod weekenden:

“Vi har et hold af roere med herned, som ser ud til at vokse for hver gang de går på vandet, og det gælder særligt drengene i dobbeltfieren som i dag ror rigtig flot. Drengene ror som et kollektiv, og ender med at sætte ny verdensrekord, så i dag er en dag de skal huske. Så de er selvfølgelig sikkert videre, med viden om at de har farten. Vi har også et par roere med, som er til deres første VM, og det er altid en oplevelse. For her ER mange roere og de er dygtige. Men det virker som om de fleste er ved at få rystet nerverne af sig – og det er rigtig godt.”

Ungdomslandstræneren fortsætter og konkluderer:

“Målet er altid at lave semifinaler og jeg synes det er succes at vi har tre ud af fem både med videre. Drenge fieren havde håbet de var et andet sted, men i dagens opsamling ror de deres chance, og selvom det ikke lykkes så er det flot roet.”

I morgen venter endnu en dag med løb, og du kan følge de danske roere både på Facebook og på Instagramprofilen roning.dk.