wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det danske landshold i roning har taget hul på sæsonen 2023 med et brag

Af Bianca Toftebjerg | billeder: Balint Czucz

Hvis årets første World Cup på nogen måde kan siges, at give en indikation af, hvilken sæson vi har i vente for det danske landshold i roning, så tegner det til at blive en god en af slagsen.

Med tre A-finaler ud af tre mulige og to podieplaceringer har vi fået en virkelig god start på sæsonen i et år, hvor der til september er OL-kvalifikationspladser på spil.

To gange comeback, to gange medaljer

For både Frederic Vystavel (Københavns Roklub) og Joachim Sutton (Roskilde) i M2-, toer uden styrmand, og Sverri Nielsen (Danske Studenters Roklub) i singlesculler, var der tale om deres første konkurrence på de internationale kaproningsbaner siden de deltog ved OL i Tokyo 2021.

Fred og Joachim satte sig fredag på 2. pladsen i det indledende løb og kvalificerede sig dermed direkte til søndagens A-finale, som de omsatte til en 3. plads og bronzemedaljen. Med det resultat, og med i betragtningen at den danske båd slutter lige efter VM-sølvinderne fra sidste år, så er det gode takter forud for EM, der venter i slutningen af måneden.

Fred Vystavel (tv.) og Joachim Sutton (th) på podiet.

I M1x roede Sverri Nielsen sig uden problemer gennem indledende-, kvart- og semifinalen og i finalen slutter han på 2. pladsen og tager sølvmedaljen, tæt på den regerende verdensmester i den tyske båd, som tager guldet.

Men i M1x A-finalen, var Sverri Nielsen ikke den eneste danske båd til start, også Bastian Secher (Roskilde Roklub) der gennem World Cuppen også har roet sig i A-finalen var nemlig også til start. Og det er historisk for dansk roning at have to singlescullerroere i den åbne herreklasse, der begge har så højt niveau – det er aldrig sket før. Bastian Secher slutter på 5. pladsen i finalen.

Tilfreds sportschef

Sportschef i Dansk Forening for Rosport Thor Juul Kristensen, er også godt tilfreds med de resultater som de fire danske herreroere har leveret i weekenden:

”Den her weekend har været den bedste start på sæsonen, jeg kunne drømme om. Sverri, Fred og Joachim har præsteret utrolige comebacks, hvor de brager direkte ind i toppen og slår nogle af de allerhurtigste hold fra sidste år. Bastian har endnu engang leveret og roet op til hans topniveau. For roere, trænere og mit eget vedkommende betrygger det os i, vi er på rette vej med de forberedelser vi laver. Jeg ser to atleter i Fred og Joachim, som virker endnu mere motiverede end da vi kom. De ved PRÆCIS, hvad de skal hjem og øve. Jeg er rørt over den stolthed der lyste ud af Sverri under medaljeceremonien. Drømmen lever.”

Næste internationale opgave for det danske landshold bliver d. 25.-28. maj, hvor der er Europamesterskaber i Bled, Slovenien.