wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En god præstation ved Test-regattaen kan blive altafgørende for drømmen om elite-roning.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Går man rundt med en drøm at blive den næste Jacob Barsøe (Rosklide Roklub), Fie Udby Erichsen (KVIK) eller Rasmus Quist (DSR), ja, så er den kommende weekend lige præcis det tidspunkt, hvor man skal vise formatet. Det er nemlig her, man har muligheden for at knibe sig gennem den smalle indgang til landsholdet og dermed måske efterfølgende få muligheden for at prøve kræfter med Mahe Drysdale, Heather Stanning og alle de store navne på alverdens store ro-stadions.

For at det skal realiseres skal man først igennem den velkendte testregatta, som afholdes lørdag og søndag samt ergometer-testen , der afholdes i perioden fra den 3-15 oktober. Man kommer i betragtning til DRC, hvis man opnår en placering som nr. 1-2 eller 3 ved testregattaen. Ved 6 eller færre deltagere vil det være det vægtede samlede resultat over de to dage, der afgør om man er nr. 1. Ved ergometer-testen kommer man i betragtning til DRC, hvis man opfylder følgende fysiske krav (letvægt herre: 6, 15 min., tung herre: 5, 56 min., let dame: 7, 11 min., tung dame: 6, 53 min.)

Den næste Jacob Barsøe
Træner Mads Haubro glæder sig til testregattaen, som ikke mindst giver lejlighed til at spotte formen hos nogle af dansk ronings kommende store navne: ”Testregattaen er jo speciel fordi det er danske roeres indgang til Centret (DRC Landsholdet) og er nu også blevet springbrættet til U23-landsholdet. Så testregattaen sammenholdt med ergometer-testen bliver for dem, der ikke har prøvet det før, årets højdepunkt og det tidspunkt, hvor der er mest pres på. Og for os der er det så muligheden for at spotte dem, der bliver en del af den næste Guldfirer og den næste Dametoer”, siger Mads Haubro, der understreger at OL har gjort, at forberedelserne hos landsholdsroerne ikke har været så intense som før.

”En del af landsholdsroerne er meget slidte og er ikke optimalt forberedte på regattaen. De har haft et fire års forløb op til OL og har haft brug for pause og den pause har de fleste af dem taget. Og det betyder, at de ikke har trænet så voldsomt op til regattaen, som de har gjort andre år”, siger Mads Haubro.

En af landsholdsroerne, der med sølv ved EM og VM (sammen med Jens Vilhelmsen i LM2-) har roet en fantastisk sæson, Emil Espensen (DSR), roser ideen om testregattaen samt ergometer-testen som værende afgørende for om man får plads på landsholdet.

Slidte landsholdsroere
”Tanken bag testregattaen og ergometer-testen er meget fin og jeg ved at der er mange juniorer og U23-roere, der synes, at det er superfedt, at de får lov til at møde nogen af de allerbedste”, siger Emil Espensen, der ser frem til weekendens regatta men også glæder sig til at få hvilt kroppen og hovedet lidt.

”Jeg ser frem til, at kunne få lukket ned for sæsonen . Grundet Masters ligger testregattaen lidt senere på året end tidligere, normalt ligger det forholdsvis tæt efter VM, men denne her gang er der gået mere end måned efter VM og det har gjort, at hovedet er noget slidt. Der er et stort pres på en selv op til regattaen, men det må man forsøge at håndtere bedst muligt” siger Emil Espensen.

Det skorter ikke på store navne ved regattaen, således kan man opleve både Juliane Elander Rasmussen (Odder Roklub), Fie Udby Erichsen og Sverri S.Nielsen (DSR) i aktion i weekenden, mens det samlede felt også indeholder store talenter som Mathias Larsen (Odder Roklub og Alexander Modest (Lyngby Roklub). Så har man ikke lige lagt planer for weekenden, er det bestemt en god ide´ at lægge vejen forbi Bagsværd Rostadion, der er garanti for højspænding!.