wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den danske damefirer med Anne H.Larsen (Odense Roklub), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd Roklub), Lærke Berg Rasmussen (DSR), Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd Roklub) var sammen med Sverri S.Nielsen (DSR) torsdagens helst store danske højdepunkter

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

W4-:
Damefireren blev klar til finalen ved VM i roning i Bulgarien efter at de vandt deres semifinale-heat med 2,90 sek. ned til Polen. De danske piger førte hele vejen og i følge træner Mads Haubro fik de eksekveret taktikken godt, specielt på de første 1000 meter. Det kneb dog lidt med, at alle fire roere kunne arbejde hårdt nok, da balancen drillede dem lidt og det blev specielt tydeligt, da vinden tiltog med 500 meter igen. Det udnyttede polakkerne til at ro ind på den danske firer, men danskerne svarede godt igen, da de genfandt rytmen på de sidste 400 meter. Mads og pigerne glæder sig over resultatet og ser frem til en finale, hvor man skal have rettet op på de ting, der driller, hvis man skal være med, hvor det er sjovt.

M1x
Sverri S. Nielsen havde ikke de store problemer med at ro sig i semifinalen, da han i komfortabel stil snuppede andenpladsen i løbet efter tyskeren Oliver Zeidler. Sverri havde kontrol over løbet hele vejen. Det var tydeligt, at se, at tyskeren, Sverri og polakken satte tryk på på de første 1000 meter, hvorefter løbet reelt var  overstået eftersom de havde skilt sig afgørende ud fra ud fra konkurrenterne og kunne slappe lidt mere af på de sidste 1000 meter. På de sidste to 500 meter distancer havde Sverri hurtigste tid hver gang og selv om polakken fik lov til at stikke snuden frem med 500 meter igen, havde Sverri overskud til igen at skrue op for tempoet selv om han slet ikke roede sig ud til slut. Sverris træner Thomas Poulsen vurderer nu, at ca. otte både (hvoraf fire normalt er urørlige) kommer til at kæmpe om de seks pladser, der er til finalen)
(Tre både ville gå videre til semifinalen, Sverri besatte andenpladsen 2,27 sek. efter Zeidler)

M4-:
VM 2018 har været en hård omgang for Steffen Bonde Jensen (Københavns Roklub), Tobias Kempf (DSR),  Joachim Sutton (Roskilde Roklub) og Tøger Berg Rasmussen (DSR). De havde en femteplads fra VM sidste år at forsvare. Naturligvis vidste man, at konkurrencen er blevet hårdere, men drengene havde ifølge træner Thomas Poulsen forberedt sig godt i træningslejren i Østrig, så man kunne håbe på et godt resultat. Det indledende løb gav også masser af løfter om at man kunne skabe et flot resultat. Men i opsamlingsløbet fandt man aldrig rytmen og torsdagens ræs var ifølge træner Thomas Poulsen en generel nedsmeltning, hvor drengene ikke formåede at følge de planer og direktiver, man havde lagt fra start, og derfor måtte man indkassere en sidsteplads i C/D semifinalen og altså en billet til D-finalen.

LM2x:
Torsdag var dagen derpå for Emil Espensen og Alexander Modest og dagen, hvor man skulle forsøge at tanke moral efter at man onsdag var blevet offer for kraftige banefordele i kvartfinalen. Det skal siges, at drengene har håndteret skuffelsen mod stor modenhed, de holdt hovedet højt i modgangens time, og i dag viste de også flot moral, da de blev nr. to i C/D semifinalen og dermed indløste billetten til C-finalen. Ved 1000 meter lå man sågar i front foran Tyskland og Frankrig, og selv om man var nødt til at overlade førstepladsen til tyskerne på løbets anden halvdel, så lykkedes det at holde fast i andenpladsen selv om franskmændene med Thomas Baroukh og den olympiske guldvinder Pierre Houin kom med en voldsom spurt til sidst.

LW1x:
Det er sin sag at gå ind til VM med et minimum af erfaring på internationalt niveau og for Iben Østergaard (Bagsværd Roklub) har man fået en fornemmelse for hvor svært det kan være. Men trods et indledende løb , hvor næsten alt, der kunne gå galt, gik galt, så har der trods alt været fremgang for Bagsværd-roeren og det må man også konstatere, at der var i torsdagens C/D semifinale-ræs. Østrigeren Anja Manoutschehri satte sig på ræset fra start, men efter hende havde Iben lige så meget kontrol over andenpladsen. Iben holdt andenpladsen fra start til mål  foran Japan, og skal derfor sætte punktum for sin deltagelse i Plovdiv i C-finalen.
(Tre ud af fire  både ville kvalificere sig til C-finale, Iben sluttede på andenpladsen med over fem sekunder ned til Japan)

M2-:
Træner Jens Vilhelmsen havde allerede onsdag aften pointeret at Loui Lam (KVIK) og Lars Garvey (DSR) ville komme på en voldsom opgave, hvis de skulle gøre sig håb om, at kvalificere sig til semifinalen, og den forudsigelse kom til at holde stik. Det udgangstempo, der blev dikteret af Canada, New Zealand og Tjekkiet i kvartfinalen var ganske simpelthen for voldsomt for danskerne, som måtte se sig henvist til sjettepladsen blandt det stærke felt. Man kunne herefter have håbet på, at danskerne ville kunne gøre sig gældende i C/D semifinalen, men også her viste konkurrencen sig for stærk for de to danskere. Lam og Garvey formåede i slutfasen, at ro sig op fra en sidsteplads op på femtepladsen, men det ændrede ikke på det faktum, at de to danskere for sidste gang ved VM kommer i aktion i D-finalen.