wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I weekenden kunne Bagsværd Roklub byde velkommen til Euro Slide Open 2016. Ca. 700 mennesker deltog, og med introduktionen af ski-ergometer og besøg fra landsholdet bredte der sig hurtigt en super stemning.

Af Gustav Højmark-Jensen.

Der var lagt op til en hektisk og udfordrende dag for både roere og løbsarrangørerne i Bagsværd Roklub. Men heldigvis forløb dagen uden større udfordringer, og ifølge Mikael Espersen, formand for Bagsværd Roklub kunne det mærkes på både deltagere og publikum:

“Regattaen forløb rigtig godt. Der var en super stemning i hallen, og vi havde kun mindre udfordringer, men dem kom vi igennem, og der var som sagt god stemning hele dagen”.

slide-paa-stribe-med-tilskuere-edited

Det flotte fremmøde kunne mærkes i Gladsaxe Sportshal.

Imponerende stemning
Over 30 roklubber fandt vej til Gladsaxe Sportshal i lørdags, og Roklubben Skjold stillede med flere ungdomshold. I alt var 35 klubber mødt op, mange ifølgeskab med familie og venner, og det bidrog kun til den gode stemning i hallen.

Stemningen blev ikke dårligere af at landsholdet også valgte at kigge næsten fuldtalligt forbi Euro Slide Open, og de mange DRC-roere deltog talrigt i flere løb. Ifølge Mikael Espersen gav det et kæmpe boost til hele regattaen at få besøg af nogle af Danmarks bedste roere.

Vellykket ski-ergometer
Dette års Euro Slide Open var speciel, fordi den bød på introduktionen af ski-ergometer, og med en pæn mængde tilmeldinger til både 4’er løb og stafet i disciplinen, bød ski-ergometer på både nye udfordringer og underholdning ved Euro Slide Open:

“Ski-ergometer var en stor succes, og vi vil helt sikkert kører den igen til næste år. Ski-ergometer fungerede godt ind i mellem pauserne, hvor vi skulle omstille Slide-maskinerne. På den måde var det hele tiden gang i hallen, og det kunne mærkes på stemningen”.

Der var 11 tilmeldte i de individuelle ski-ergometer-konkurrencer, og Kasper Jørgensen fra landsholdet vandt et af løbene med tiden 3:11. I ski-ergometer kunne man også deltage i en stafet-konkurrence, hvor fire hold af fire roere skulle op mod hinanden. Her vandt Aalborg Roklub i tiden 7:00.

ski-ergometer
Ski-ergometer blev godt modtaget ved Euro Slide Open.

Ingen regatta uden udfordringer
Noget der desværre ikke fungerede helt lige så godt som implementeringen af ski-ergometer, var registreringen af mellemtider. I regattahæftet er det altså ikke de helt nøjagtige mellemtider, der fremgår, men Mikael Espersen forsikrer om, at der kommer styr på mellemtiderne inden for kort tid:

“Vi oplevede en mindre udfordring i forhold til registrering af mellemtider, som betød, at de ikke er helt på plads endnu. Men jeg tror, at det må være nogle ting som er galt i selve regattasystemet. De endelige resultater er i hvert fald på plads, og det vil mellemtiderne også snart være”.

1-til-6-paa-stribe-edited
Jo flere slide-maskiner, jo mere teknik skal der holdes styr på under en regatta.

Gense regattaen
Hvis man ikke fik set højdepunkterne fra dette års Euro Slide Open og Ski-ergometer 2016, så blev hele eventet livestreamet, og de optagelser ligger stadig tilgængelige på youtube, og på facebook.com/danskroning.

Bliver vi i det tekniske hjørne så kunne Mikael Espersen og Bagsværd Roklub også afslører, at de har indkøbt ny storskærm og ny projektor til det kommende DM, så publikum og roere kan komme endnu tættere på.

knud-riis-edited
Vi har interviewet Mikael Espersen, men her kunne Nicolai Nohr fange stævneleder Knud Riis under regattaen.

concept-2-logo-close-up-edited
Hvordan var din oplevelse af dette års Euro Slide Open, der blev arrangeret af Bagsværd Roklub?

Arrangørerne af weekendens regatta høre gerne fra deltagere med både ris, ros og anden feedback på mailadresse: klub@bagsværdroklub.dk.