wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Randers Roklub har i dagene 3.-5. august afholdt sommer-roskole for børn og unge i alderen 11-14 år

Det var med stor spænding og forventning, idet det er adskillige år siden at noget sådan har fundet sted i roklubben. Der var tilmeldt 11 børn og alle mødte op. Det kostede 300 kr. for de tre dage og der var tale om internat. Egentlig skulle vi kun overnatte fra fredag til lørdag, men børnene ville gerne overnatte begge dage, så vi lod os overtale. Det skulle vise sig at blive en god beslutning. Det faktum, at alle børn og voksne spiste og sov i roklubben gjorde det til 3 fantastiske dage. Børnene deltog med stor iver i alt – også madlavningen.

Man kan bestemt ikke sige at vejret var med os. Det regnede og blæste det meste af tiden. Alligevel kløede de alle på. De ville jo gerne ro! Der blev også badet rigtig meget – lige fra vi stod op – til den sidste dukkert inden sengetid.

Orienteringsløb i Edonbåde og kæntringsøvelser
Det var godt, at vi havde Edonbådene fra DffR. De gjorde det nemlig muligt at komme på vandet altid – også selv om der var vind. Udover Edonbådene, blev der roet i inriggere, trimscullere, singlesculler og en ældre dobbelt firer blev hentet frem af gemmerne, støvet godt af og klargjort. Det gav virkelig nogle af børnene mod på roningen.

Der var virkelig “liv og glade dage” og alle ville bare være med til alt. Vi havde forskellige øvelser på vandet samt et “orienteringsløb”, hvor børnene skulle ro ud til forskellige poster (dunke, der var bundet til pæle, broer, stiger osv.). Her var det også med stort engagement at være med til at hjælpe, sætte motorbåden i vandet og sætte poster op. En stor succes var især Edonbådene. De var fantastiske til dette, hvor børnene parvis skulle hjælpe hinanden med at ro og navigere – helst uden at falde i vandet.
Der blev også lavet kæntringsøvelser – og i det hele taget brugt meget tid og energi på at blive fortrolige med både og vand. Randers Roklub ligger jo i en havn, hvor det ikke er muligt at bunde nogen steder.

Når vejret var værst, hyggede vi indendørs og der var fuld aktivitet og energi her også. Der blev brugt en del tid ved ergometrene og også her var der stor interesse og glæde. Hver især var de meget interesserede i deres resultater.

Liv og glæde i roklubben smittede af på klubbens medlemmer
Al den glæde og positive energi smittede og gjorde andre roere nysgerrige. De kom på besøg med kage og til en snak. En af roerne lånte os endda ro-bluser fra alle årene og fortalte om stævner i udlandet og viste de flotteste medaljer fra Sevilla og andre steder i verden frem. Det var virkelig spændende. Der blev taget fantastiske fotos og der blev hjulpet med klargøring af både og ophæng. Selv vores husforvalter kom med en lille natlampe og flere ville gerne spise med om aftenen. Alt sammen gjorde det, at det blev så glædeligt og positivt. Det betyder meget og vi var virkelig rørte.

Sommer-roskolen blev afsluttet med uddeling af diplomer og små gaver sponsoreret af Direct Sport i Randers. Det var nogle meget glade – og meget trætte – børn og voksne, der forlod Randers Roklub lørdag kl. 16.00. Alligevel blev vi enige om, at det var noget vi helt sikkert ville prøve igen og vi glæder os allerede til næste år. De voksne skal bare lige hvile lidt ud inden…

Samarbejde med nabo-klubber
Som en del af Randers Roklubs ungdomsarbejde har vi et rigtig godt samarbejde med Hadsund Roklub, der virkelig har gjort sig meget umage for at hjælpe os og komme med gode råd til arbejde med unge og roning. De har været så fantastisk positive og venlige, hver gang vi er kommet på besøg.

Udover dette var vi også forbi sommer-roskolen i Aarhus Roklub – og også her var vi yderst velkomne og så, hvordan de greb sommer-roskole an. De fortalte os meget om, hvordan de gjorde og hvilke erfaringer de havde. Det var en stor hjælp for os. En stor tak til begge klubber. Det er vi meget taknemmelige for.

J. Larsen og P. Hinrichsen, Randers Roklub