wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Med under en måned til Senior VM er der sket udskiftning på den lette herre dobbeltsculler

Af Bianca Toftebjerg

I den lette herre dobbeltsculler er konstellationen frem mod det kommende VM i Račice d. 18.-25. september ændret.

Det sker ovenpå en sæson, hvor Alexander Modest (Lyngby) og Oscar Petersen (Bagsværd) sammen med deres træner Thomas Poulsen, har gjort hvad de kunne for at finde fart i båden. Op mod det nyligt overståede EM, forberedte de tre sig anderledes end tidligere. Men den ønskede effekt udeblev.

Hjemme igen, forsøgte DRC og trænerstaben at bytte rundt i båden, men heller ikke dette gav de store ændringer. Derfor blev udskiftning løsningen, men ikke før alt andet var afprøvet, fortæller træner for LM2x Thomas Poulsen:

”Nogle gange skal der kun en lille ting til, som kan gøre en stor forskel. For man skal afsøge alle andre muligheder, inden man vælger løsningen at skifte ud – det er den sidste løsning der er.”

Rasmus har stabiliteten og Alexander ’X-factoren’

I et forsøg på at finde løsninger, har både Alexander og Oscar sat sig i dobbeltsculleren med LM1x-roeren Rasmus Lind fra Sorø, der gennem sæsonen 2022 har været tilknyttet DRC som ’bobler’.

På vandet var de to konstellationer stort set ens, så det er de to trænere Jens Vilhelmsen og Thomas Poulsen, der med deres faglighed, har kunnet se den stærkeste kombination i Rasmus Lind på strokepladsen og Alexander Modest på 1.

De to er meget forskellige, ikke kun i den henseende at Alexander er 27 år og Rasmus 20 år, men også i det, de hver især kommer til bordet med. Noget der i sidste ende, kan give gode resultater, håber Jens Vilhelmsen:

”Rasmus har stabiliteten og krydret med den X-factor Alexander har, så tror jeg de kan hjælpe hinanden med at få det bedste ud af det. Alexander har et stabilt fundament i Rasmus at spille op i mod, og så kan han komme med erfaringen.”

Selve udskiftningen og afklaringen på, hvordan konstellationen skulle se ud, hvis projektet skulle fortsætte, har varet tre dage. Rasmus har roet i båd med Alexander én dag, og Oscar dagen efter. Mandag roede begge konstellationer 1500m distance, og herefter var det op til trænerne at tage beslutningen.

På den måde kan man sige, at alle tre herrer har haft en noget turbulent uge, i denne uge. Og det er nok ikke alle 20-årige, som havde klaret det med samme ’rankhed’ som Rasmus Lind har vist, understreger Thomas Poulsen:

”Rasmus skal have stor ros for den udvikling han har gennemgået over det seneste år. Han har virkelig ’ranket ryggen’ og det er en afgørende udvikling, som også har været en faktor i, at vi tog beslutningen om at prøve med ham. Selvom han er ung, så fornemmer vi at han har en stor styrke og stabilitet.”

Rasmus skulle egentlig have været afsted til U23 EM i Hazewinkel den kommende weekend i LM1x, men han valgte at satse på det han hele tiden har kæmpet for:

Nu skal de næste tre uger gå med træningslejr og med at finde hinanden og troen på, at det kan lykkes, men den kan de heldigvis begge to allerede godt begynde så småt at mærke:

Oscar rykker over i LM1x ved VM

For sportschef Thor Juul Kristensen, og resten af Danmarks Rocenter, har det været vigtigt med en ordentlig og fair proces omkring hele forløbet, sådan at også Oscar Petersen, der pludselig står uden for båden, lander et godt sted.

Det er heldigvis lykkes, og efter at have fået et par dage til at få udfaldet ind og vende, så har Oscar takket ja, til fortsat at være tilknyttet DRC og ved VM stille op i LM1x.

Det er mange, mange år siden at Oscar Petersen sidst har roet singlesculler internationalt, og at han har takket ja til at stille op ved VM, får også ros fra Thomas:

”Hatten af for Oscar og hans beslutning om at rykke over i singlesculler, og have mod på det. Han har vendt tingene og er kommet tilbage. Det viser i den grad, at han har karakterstyrke. Og gennem det hele har han haft sin klub i ryggen – Bagsværd gør en rigtig god indsats i det her. ”

Selv er han også klar til de tre ugers træningslejr, som alle landsholdsroerne rejste afsted på, søndag: