wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sportschef Finn Trærup-Hansen fortæller, hvordan man fra Danmarks Rocenter forholder sig til Corona-virussen af hensyn til de atleter, der i øjeblikket forbereder sig på World Cup 1 og 2 i april og maj i Italien i foråret.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Spekulationerne omkring Corona-virussen er blevet stadig flere i takt med at virussen gradvist har spredt sig til Europa. En række events og konkurrencer i forskellige sportsgrene er blevet aflyst af hensyn til atleternes ve og vel. Og det er naturligvis vigtigt, at man følger udviklingen nøje af hensyn til at beskytte de danske roere, der potentielt ville kunne blive berørt af virussen gennem deltagelse af regattaer i udlandet.

FISA kom i går med en udmelding omkring regattaerne i Italien, hvor man sagde følgende: ”Situationen i Italien udvikler sig hver dag mens regeringsmyndighederne har meget beslutsomme bestræbelser på at kontrollere udbruddet i Norditalien. Situationen i byerne Sabaudia, Varese og Gavirate betragtes i øjeblikket som værende områder med lav risiko for smittefare, da virussens udbrud har fundet sted i andre byer i Norditalien, og bestræbelserne på at kontrollere virussen er fokuseret omkring disse byer. FISA er ikke opmærksomme på nogen rejsebegrænsninger på dette tidspunkt. FISAs konkurrencer fortsætter som planlagt, men situationen overvåges dagligt.”

I kølvandet på udviklingen om virussen siger Sportschef Finn Trærup-Hansen følgende:

”Corona-virussen er der god grund til at tage alvorlig og at følge dens udvikling nøje. Jeg er derfor rigtig tilfreds med at det internationale ro-forbund, FISA, gør, som vi må forvente – nemlig følger udviklingen dag for dag sammen med sundhedsmyndighederne og vejleder os.

I roning har vi World Cups i Italien både i starten af april og maj og der melder sig naturligvis spørgsmål om, hvilken betydning situationen med Corona-virussen kan have. Jeg formoder, at vi inden for de kommende uger får en afklaring af, om der er en større epidemi i gang, som gør smitterisikoen væsentlig større. Historierne giver bekymring, men det er vigtigt, at vi også forholder os nøgternt til det store billede omkring udviklingen. Ser antallet af smittede i sammenhæng med størrelsen af befolkningen i de enkelte områder og dødsfaldene i forhold til antallet af smittede i de forskellige aldre.

Vi fortsætter indtil videre vores forberedelser til sæsonen som planlagt, og skærper de almindelige forholdsregler omkring renlighed og smitte-situationer. Mentalt må vi forberede os på, at der kan komme væsentlige ændringer til konkurrencer og træningsophold.”

Team Danmark følger udviklingen med Co-vid 19 meget tæt, og du kan holde dig opdateret med den seneste udvikling her