wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sportschef er bekymret over rapporten, men understreger at man ud fra de rigtige forholdsregler ikke behøver at foretage nogle ændringer

Af DRC Pressechef, Svend Bertil Frandsen

Det danske landshold i roning ser ikke nogen grund til, at ændre deres forholdsregler omkring roernes helbredstilstand på baggrund af den rapport, som Associated Press (AP) kom med i morges dansk tid omkring forureningen i Rodrigo de Freitas-lagunen, hvor de danske roere skal i aktion.

De danske landsholdsroere skulle for første gang mandag formiddag have besigtiget forholdene i lagunen selv, men træningen blev aflyst på grund af for meget blæst. Sportschef Lars Christensen er naturligvis bekymret over rapporten, men understreger, at man ikke foretager nogle ændringer i forholdsreglerne på baggrund af den.

”Det er ærgerligt, at vi skal diskutere risikoen for bakterier og sygdomme i stedet for det sportslige ved så stor en begivenhed. Rent visuelt er der ikke noget, at bemærke i lagunen. Der er ikke døde fisk eller affald, men det er jo klart, at man skal tage det seriøst, at der er nogle forhold her, som gør, at man kan blive syg af det. Jeg synes, at vi har taget vores forholdsregler og sat roerne og trænerne ind i, hvad det er for nogle rammer, som de skal konkurrere i”, siger Lars Christensen.

Intet nyt
Sportschefen understreger, at der er intet nyt i den rapport, som AP er fremkommet med.

”Jeg ser ikke noget nyt i den rapport, der er kommet frem i forhold til, hvordan vi vil håndtere det her. Så vi vil fortsætte med at sige til roerne, at de skal være ekstra omhyggelige med hygiejnen, så de undgår bakterier og virusser”, siger Lars Christensen og tilføjer: ”Roerne har fået forskellige vaccinationer efter anbefaling fra DIF og Team Danmarks stab. Desuden skal de sørge for at vaske tøjet dagligt, bruge håndsprit og sæbe ofte og når de er på vandet sørge for ikke, at stikke fingrene i munden for de kan ikke undgå at få berøring med vandet”, slutter Lars Christensen.

De danske roere skal for første gang i aktion lørdag formiddag lokal tid, når de ror indledende løb. Danmark er repræsenteret med ikke færre end seks både ved OL i Rio, det største antal i 70 år.