wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Thorsminde Coastal Roklubs Åbent hus-arrangement har skabt gang i klubben, og med 12 personer på vandet flere dage i træk skaber det liv i klubben

Thorsminde Coastal Roklub (TRC) bød i weekenden velkommen til en uge med åbent hus og vandsport events, og der har været gang i klubben lige siden.

Af Gustav Højmark-Jensen / [email protected].

Ifølge Niels Iversen, formand for TRC, kunne stemningen ikke være bedre, og alle de nysgerrige får fede oplevelser med fra Thorsminde:

“Stemningen er god, den er rigtig god! Alene igår (mandag d. 25 juli) havde vi 12 personer på vandet, og det har været noget af det samme både lørdag og søndag. Det er folk, der kender en masse til roning, og så personer som aldrig har siddet i en robåd før, på tværs af alle aldre. Vi sender dem ud med en instruktør fra klubben, så vi er sikre på, at de får en ordentlig oplevelse ud af det”.


Flot vejr i Thorsminde danner gode rammer for begivenheden. Foto: Thorsminde Coastal Roklub.

“Solen skinner altid i Thorsminde”

Niels Iversen tillægger det flotte vejr en lille del af successen, i hvert fald i forhold til at give folk oplevelser ude på vandet. Det har været næsten vindstille og roklubben har undgået både torden- og haglbyer. Det har betydet, at coastalbådene måske ikke har kunnet vise, hvor stabile de er, selv i høje bølger, men at folk fik chancen for at se, hvilke muligheder der er i Thorsminde:

“Det vi i bund og grund forsøger at sætte fokus på, med det her arrangement, det er hvad folk kan bruge coastal-centeret til, hvis de har de den fornødne erfaring. Og det må man sige er lykkedes. Der har været en masse roere igennem her, og de er blevet opmærksomme på, at der er mulighed for at udnytte Dansk Forening for Rosports muligheder herude i Thorsminde”.


Morten på 11 fik chancen for at prøve kræfter med edon-sculleren i det gode vejr. Foto: Niels Iversen.

Og selvom mange af de besøgende måske har følt sig hjemme i roning, fx i kajakker, så er rosport ikke noget man lige sætter sig ned i, men det er, ifølge Niels Iversen, til at komme til, og det er på mange måder dét, som de har prøvet at vise gæsterne i Thorsminde Coastal Roklub:

“Garvede kajakroere, som kommer herud med en forventning om, at det kan de sagtens klare, det kan en sådan en halvtimes rotur på vandet altså hurtigt lave om på. Der sker rigtig meget på den halve time! De dumper i et kæmpe hul, fordi de finder ud af at, at coastal intet med kajakroning har at gøre, til at de også får den der fede oplevelse af at båden flytter sig, og at man sidder i en båd og samarbejder, det er der flere af dem der har givet udtryk for, at de synes er en fed oplevelse”.


Foto: Niels Iversen.

Arrangementerne i Thorsminde Coastal Roklub vare indtil på fredag d. 29 juli, og dagene byder helt sikkert på endnu flere spændende aktiviteter og fede oplevelser for rointesserede, der har lyst til at prøve kræfter med coastaldisciplinen og få en snak om roning og de mange muligheder i Thorsminde.


Der foregår langt fra kun aktiviteter på vandet ved Thorsminde Coastal Roklub. Foto: Niels Iversen.