wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Igen i år, åbnede Jels Roklub dørene for sommer-roskole.

For de fleste unge skoleelever begyndte sommerferien sidste fredag, og foran dem ligger nu omkring 6 uger med frihed, og dem er det bare med at få udnyttet. Jels Roklub har de sidste tre dage (tirsdag, onsdag og torsdag), været med til at give deres bud på, hvordan man kunne bruge et par dage i sommerferien og måske i den sidste ende få en ny hobby ud af det.

Af Bianca Toftebjerg, [email protected], billeder: Linda Saaugaard Hansen

Igen i år, har Jels Roklub nemlig afholdt sommer-roskole, og i år har 12 deltagere benyttet sig af tilbuddet. En enkelt var medlem i forvejen, resten var potentielle medlemmer som fik chancen for at opleve hvad det vil sige at være roer – på godt og vådt. Et par af deltagerne, måtte en tur i vandet da de prøvede kræfter med scullerroning.

Til at holde styr på de unge, havde 5 unge instruktører/hjælpere og 3 voksne instruktører/hjælpere afsat dagene til at instruere i roteknik og hjælpe til. I køkkenet havde de en madmor, som der sørgede for forplejning til både deltagere og hjælpere i de timer, de opholdt sig i roklubben.

På en sommer-roskole sover deltagerne nemlig ikke i klubben, de kommer derned om morgenen og bruger det meste af deres dag sammen med andre unge, og en håndfuld engagerede, frivillige instruktører.

Der var god aktivitet på vandet og i ergometrene

Vejret viste sig fra sin relativt pæne side i den sønderjyske by, tirsdag var der næsten ikke noget vind, og torsdag har det småregnet en smule, men det var stort set vindstille hele dagen – kun onsdag blæste det om eftermiddagen så meget, at man efter frokost måtte droppe at komme på vandet og gå i ergometer i stedet for – men det er trods alt vilkår, som de fleste roere i Danmark kender til.

Det er andet år Jels Roklub afholder sommer-roskole, 2016 var det første år man prøvede kræfter med roskole i den sønderjyske roklub. Efter den første roskole, var der ingen tvivl om, at der i 2017 også skulle være sommer-roskole i Jels. Om der igen, i 2018 skal være roskole i Jels, vil tiden vise.

Jels Roklub er ikke den eneste roklub, der i år tilbyder sommerferie-oplevelse i form af en 3-dages roskole. For at se hvilke andre danske roklubber, der tilbyder sommer-roskole i sommerferien skal du bare klikket på linket til højre. Her kan du både finde datoer for roskolerne, samt komme direkte videre til tilmeldingssiden.

Glade deltagere og instruktører fra sommer-roskolen i Jels