wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I weekenden dannede Bagsværd sø, rammerne om årets første kortbaneregatta

Banerne på Bagsværd sø har i det meste af maj, været en noget forblæst fornøjelse at ro på, men til weekenden havde vinden lagt sig så meget, at kaproere fra hele landet kunne tage hul på årets kortbanesæson.

Selvom weekenden ikke bød på spejlblankt vand, så var vandet på søen heldigvis til at ro på og sol fra en stort set skyfri himmel, sørgede for at de fremmødte tilskuere let kunne holde varmen på græstribunerne ved mål.

Roere fra 37 roklubber, heriblandt et par svenske, havde taget turen til Danmarks Rostadion for at deltage i weekendens Copenhagen Regatta, der bød på høj sol lørdag og søndag.

Masters- og juniorkaproerne var der flest af på banerne, og Copenhagen Regatta markerer også sæsonstart for vores kortbanekaproninger, så for mange var det også årets første tur på kaproningsbanerne, hvor de for alvor fik svar på, om vinterens træning har været udbytterig.

Gennem begge dage var konkurrencen god ned over banerne, hvor der var flere meget tætte løb og gennem weekenden blev eksperimenteret med konstellationer blandt klubber for at få sædekabalen til at gå op.

Flere af landsholdets roere var også at spotte på banerne i weekenden, bl.a. W4-, som for første gang kunne ro i deres nye ’Sweephearts’-trikoter, som for første gang er blevet lavet i en flot, klar pink.

Danish Sweephearts er en Instagram-konto og et rofællesskab for dame enåres-gruppen i dansk roning, som roerne selv har startet op for U19, U23 og seniorroerne i den gruppe.

Alt i alt har Københavns Regattaforening igen i år begået en yderst veltilrettelagt regatta på Bagsværd sø, der med træerne i forårsklæder gav en smuk ramme for årets første kortbaneregatta.