wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
De danske landsholdsroere kan ånde lettet op efter at World Rowing lørdag morgen (15.august) bekræftede, at EM (for seniorer) vil blive afholdt som planlagt i Poznan.

Af Pressechef Svend Bertil Frandsen

EM skulle oprindeligt have været afholdt fra 4-6 juni, men blev senere flyttet til 9-11 oktober på baggrund af Covid-19 krisen. Og med den øjeblikkelige situation om Covid-19, som har dannet baggrund for en række aflysninger af store sports-events i verden, var der i Danmarks Rocenter også bekymringer for en endelig aflysning af EM. Men de fleste bekymringer er nu vendt til glæde.

Enormt boost
”Jeg har virkelig håbet meget på, at EM ville blive til noget for det var vores eneste konkurrence, som vi havde tilbage i år”, siger Christina Juhl Johansen, der er en vigtig del af den damefirer, der ved sidste VM kvalificerede sig til OL:  ”Det har set sort ud, så vi havde egentligt forberedt os på mentalt, at det kunne blive aflyst. Så at vi nu skal afsted er vildt fedt”, siger Christina Juhl Johansen og fortsætter:

”Det ville have været meget demotiverende ikke at skulle i konkurrence i år. Det havde været en meget, meget lang periode, hvor det første vi havde kunnet set frem til var træningslejren i Portugal i foråret 2021. Samtidig giver det også et voldsomt boost i forhold til håbet om, at man i 2021 trods alle de problemer som sportens verden gennemlever, vil være i stand til afholde OL i Japan.”

Endelig mulighed for international kaproning
Sportschef Finn Trærup-Hansen glæder sig også over, at man nu endelig får muligheden for at komme ud og teste formen ved et internationalt mesterskab.

”EM har gennem længere tid været fokusmålet for træningen eftersom andre internationale regattaer blev aflyst. Det er vigtigt for os at komme ud og se, hvor vi står i forhold til konkurrenterne på baggrund af den træning, vi har været i stand til at gennemføre”. Samtidig understreger Finn Trærup-Hansen, at man nøje vil holde øje med de vilkår, mesterskabet bliver afholdt under. ”Vi er nødt til at forholde os til om risikoen, og den måde mesterskabet bliver afholdt på, er inden for de rammer, som vi synes er forsvarlige” siger Finn Trærup-Hansen, der roser FISA (Det Internationale Roforbund) for deres indsats.

Ros til FISA
”FISA har gjort et flot stykke arbejde i forhold til de problemstillinger, der er opstået i forhold til Corona. De har meldt ud tidligt, og været meget afklarede om, hvordan krisen skulle håndteres. Vi går også ud fra, at når de melder ud, at EM kan afholdes, så vil arrangementet blive håndteret i forhold til de forholdsregler, der skal tages, og blive afholdt under helbredsmæssige forsvarlige rammer.”

Arrangementet vil blive afholdt uden tilskuere, og der må maksimalt være 250 atleter og trænere/ledere til stede ved rostadion på samme tid. Landsholdet anbefales at ankomme til Polen i (egen) bus eller tog og det anbefales at man bærer mundbind offentligt i Polen.