wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sjællandsmesterskabet i Næstved havde mere end 200 deltagende roere, og over 54 forskellige løb

De hurtigste roere i ergometerroning blev fundet i weekenden da Næstved Roklub kunne afholde Sjællandsmesterskab i ergometerroning. I hallerne ved Ellebækskolen den 26. november stod intet mindre end 15 C2 ergometermaskiner klar til at møde de mere end 200 deltagende roere og deres følge. Efter startskuddet stod den på benhård ergometerroning i over 54 forskellige løb.

Af Gustav Højmark-Jensen

For nogle af roerne var vejen til titlen som sjællandsk mester ikke så lang som man skulle tro. I flere løb var der kun én eller enkelte deltagere, så her var der ikke så langt til toppen af sejrspodiet. Men ifølge Morten Thorving fra Næstved Roklub, der både er medarrangør, en del af dommergruppen og med i jurien ved dette års SM, så skulle roerne ikke snydes for medaljer og små gaver:

“Roerne giver jo stadig alt, hvad de har, også selvom der kun er dem i klassen, eller hvis de er én ud af to eller tre andre. Derfor har de stadig fortjent et lille minde fra sjællandsmesterskaberne her i Næstved”.

Ungdomsroerne var stærkt repræsenteret
Og dét med at give alt hvad man har, det kendetegnede især de mange ungdomsroere, der deltog på flotteste vis. Det unge segment var helt klart bedst repræsenteret ved SM i Næstved, og det var også her, at man så eksempler på de største klasser og dermed også her, at man kunne mærke den specielle konkurrencestemning, der kan præge indendørsstævner, hvor man ror side om side med de andre deltagere.

sm-i-naestved-billede-6

Holdånd og stemning var der nok af ved SM i Næstved. Foto: Næstved Roklub.

I drengenes junior-C, årgang 02, 1×4 minutter kunne Næstved Roklubs egen Rasmus Bjerre ro sejren i mål med 1180 meter, stærkt forfulgt af Sorø og Roskilde Roklub.

I pigernes junior-C, også årgang 02, 1×4 minutter var det i stedet Caroline Munck fra Roskilde Roklub, der løb med sejren med 1067 meter. Otte meter skilte hende fra Bagsværd Roklub, og på en tredjeplads kom Roklubben Stevns.

I den åbne 4×500 meter stafet for klubhold gik der matematik i den, da man ved at beregne et gunstigt handicap kunne skabe de bedste betingelser for sit hold. Her blev fire stærke herrer fra Ringsted Roklub for eksempel slået af en kombination af ung og gammel fra Roforeningen KVIK med 15,1 sekund, og med Tissø Roklub som toer.

Du kan se de fulde resultatlister fra SM 2016 i Næstved via linket til højre.

sm-i-naestved-billede-2
Her er det Næstved Roklubs egen Anna Frimann i pigernes Junior-A 2000m. Foto: Næstved Roklub.

Ingen eliteroere viste ved SM 2016
Selvom der var flot repræsentation fra de unge roeres side, så kunne Morten Thorving godt have ønsket sig, at nogle landsholdsroere og roere fra Dansk Rocenter havde lagt vejen forbi Næstved i lørdags:

“Det er lidt ærgerligt, at vi ikke får besøg af, hverken landsholdsroere eller roere fra DRC. Det er lidt for deres skyld at vi tilbyder et seks kilometer løb, da vores arrangement ofte falder sammen med test-ugen i DRC. Det giver en endnu federe stemning i hallen, hvis man kan se nogle af de tunge drenge indenfor ro-verdenen komme og give den gas. Men jeg synes stadig, at det var et flot fremmøde”.

sm-i-naestved-billede-3
Eliteroer eller ej, alle gav alt, hvad de havde ved SM 2016. Foto: Næstved Roklub.

Fejlfri afvikling
Det er ikke unormalt, at et flot fremmøde ved et mesterskab kan give arrangørerne udfordringer, men det var ikke tilfældet ved SM i Næstved. Her forløb alt efter planen, og de godt 20 frivillige fra Næstved Roklub kunne koncentrerer sig om at skabe en god oplevelse for de mange deltagere:

“Afviklingen af SM gik som vi havde håbet, lige efter bogen. Der var slet ingen problemer med teknikken, så på det punkt er det er faktisk gået bedre end nogensinde før. Vi kunne afvikle det første løb klokken 10:30, og det sidste cirka klokken 16:00”, lød det fra Morten Thorving, der i samarbejde med Thomas Sandager også agerede dommerpar ved dette års SM i ergometer, og dermed så til, at alt foregik i overensstemmelse med reglerne.

sm-i-naestved-billede-4
Teknikken voldte ingen problemer ved sjællandsmesterskaberne i weekenden. Foto: Næstved Roklub.

Besøg fra Nakskov
Sjællandsmesterskaberne i Næstved fik også besøg fra en roklub, der ikke har vist sin stander i kaproningsmiljøet længe. U19-roeren Jonas Kristensen fra Nakskov Roklub var nemlig at finde på resultatlisterne i lørdags, og selvom det ikke blev til medaljer, så er det alligevel dejligt at se en roklub komme tilbage i kaproningsædet efter længere tids fravær.