wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den sidste Nordea-fonden Challenge i 2016 bød på mange spændende udfordringer for de unge deltagere

Den 24. september blev den tredje og sidste Nordea-fonden Challenge i 2016 afholdt ved Lyngby Dameroklub. Begivenheden bød ligesom tidligere på spændende aktiviteter og udfordringer i ergometer, geocaching og stafetter, men denne gang kunne ungdomsroerne også prøvekræfter med et lasergevær. Som afslutning på serien af Nordea-fonden Challenge, skulle der også overrækkes en pokal til den mest vindende roklub.

Af Gustav Højmark-Jensen

Det perfekte vejr med næsten ingen vind og de gode forudsætninger bød på en rigtig god begivenhed for de 30 tilmeldte ungdomsroere og deres trænere. Som noget nyt ved denne sæsons sidste Nordea-fonden Challenge havde Mikkel Olsen fra Lyngby Roklub, som var hovedansvarlig for lørdagens begivenhed, tilføjet noget nyt til den snart klassiske ergometerstafet. De 30 ungdomsroere kunne nemlig prøve kræfter med et lasergevær, som en del af stafetten.

NFC Lyngby-2-edited
Det kan være svært at tage det roligt og sigte, når man lige har roet stafet i ergometer.
Her skulle de unge ramme virtuelle mål med et lasergevær, lige efter de havde roet, hvilket var noget af en udfordring når man er helt forpustet. Ifølge Mikkel Olsen fra Lyngby Roklub, var den ekstra udfordring noget, der virkelig fangede de mange ungdomsroere:

“Så snart vi nævnte at de skulle ind og skyde med lasergeværer som en del af stafetten, så var der mange der blev ekstra nysgerrige. Vi har haft lasergeværerne i roklubben et stykke tid, og de bliver mest brugt for sjov til vinter, men her gav det en oplagt mulighed for at give ergometerstafetten et nyt og spændende element ” sagde Mikkel Olsen.

Ifølge ungdomstræner Lis Bay fra Tissø Roklub, der havde intet mindre end 10 ungdomsroere med, var det ikke kun lasergeværet, men hele programmet der var spændende for de unge roere:

“De syntes selvfølgelig, at det var super fedt at de pludselig skulle skyde med et lasergevær, men de fremhævede nu, at hele begivenheden var enormt spændende. De synes altid det er sjovt, når man kommer ud og møder nogle andre roere på deres alder. Vi havde måske taget nogle lidt for unge roere med, og til næste gang har vi lært, at ungdomsroerne skal have en smule erfaring for at få mest ud af Nordea-fonden Challenge.

NFC Lyngby-3-edited
For nogle ungdomsroere var det første gang de sad i en edonsculler.
Udover den spændende ergometerstafet, kunne de mange ungdomsroere og prøve kræfter med en Edon-forhindringsbane, hvor roerne blandt andet skulle prøve at ro slalom, komme op og stå og holde balancen og til sidst skulle de sprænge en ballon, ved hjælp af et lille grillspyd, der var sat på båden.

NFC Lyngby-4-edited
Grundet de mange deltagere valgte man at dele edon-stafetten op i seks hold og der blev konkurreret over to heats, så man ikke fik for mange både på vandet.
Lørdagens Nordea-fonden Challenge i Lyngby markerede også den sidste begivenhed af slagsen inden sæsonens afslutning, og ifølge Kåre Seidelin, udviklings- og projektkonsulent i RoBattle, har Nordea-fonden Challenge bidraget med mange positive aspekter til de unge roeres og deres træneres udvikling:

“Nordea-fonden Challenges har givet de unge roere en oplevelse af sammenhold og givet dem spædende udfordringer. De har oplevet andre klubber og mødt andre roere i spændende og trygge omgivelser, de har konkurreret med andre ungdomsroere og de har prøvet forskellige og nye bådtyper af. For trænerne har det været en fed oplevelse med deres unger og trænerne har fået muligheder for at udveksle erfaringer og inspiration gennem de forskellige arrangementer. Vores mål med Nordea-fonden Challenge har været at tilbyde en række aktiviteter på tværs af klubber, der ikke var kaproning, men som samtidig klæder roerne på, og giver dem færdigheder indenfor roning. Jeg synes helt klart at målet er opnået, og vi har givet mange ungdomsroere en oplevelse af success på andre måder end man på normal vis kan opleve i roning” sagde Kåre Seidelin.

Projektkonsulenten i RoBattle lovede ligeledes, at vi får Nordea-fonden Challenge at se igen i samme format til næste års udendørssæson.

NFC Lyngby-5-edited
De tre bedste hold fik medaljer, men alle ungdomsroerne skal nok vende stærkt tilbage i næste sæson. Der blev også uddelt en pokal til det mest vindende hold i sæsonens Nordea-fonden Challenges. Den pokal gik til ungdomsroerne fra Hvidovre Roklub.

Alle billeder tilhører RoBattle.