wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Nu bliver trygheden væsentligt forbedret i 15 ro- og kajakklubber – der kommer nemlig hjertestarter op

At skabe et trygt og sikkert miljø for klubbens ældre medlemmer, står højt på dagsordenen ude i klubberne.
Det står klart efter at DKF og DFfR har gennemgået de 15 ansøgninger, hvor både ro- og kajakklubber har søgt DFfR/DKF om en gratis hjertestarter.
Det gennemgående argument er:

”…Vi er en klub med en stor andel af ældre roere og vi vil gerne øge trygheden for dem ved at have en hjertestarter tæt på”.

Klubberne går sammen

Som det fremgår af nedenstående liste, er der flere roklubber og kajakklubber, som er gået sammen og har søgt i fællesskab. Det betyder at der flere steder kommer en hjertestarter op, som både kommer for- og baglænsroere til gavn.

Midlerne til de gratis hjertestartere kommer fra Trygfonden, der har støttet de to forbund med gratis førstehjælpskurser og hjertestartere. Oprindelig var det planen, at der kun skulle uddeles 10 hjertestartere i 2018 og 15 hjertestartere i 2019. Nu har Trygfonden har sagt JA til, at ændre på fordelingen så alle ansøgere i 2018 kan få en udendørs hjertestarter hurtigst muligt. En del af udgifterne til hjertestarterne skal klubberne selv betale for. Det er bl.a. varmeskabet og monteringen, men selve hjertestarteren får klubben gratis.

De heldige klubber er:

Aarhus Roklub og Aarhus Kano & Kajak Klub
Thisted Ro og Kajakklub
Bandholm Roklub
Holstebro Roklub
Nakskov Roklub
Tønder Roklub
Dragør Roklub
Nautilus Hvalpsund
Gråsten Ro- og Kajakklub
Ribe Roklub
Palo
Korsør Roklub
Odense Roklub
Kajakklubben PAGAJ og Holstebro Roklub
Kajakklubben Neptun