wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Der var god stemning i og omkring den lille roklub i Præstø, da lørdagens 2. afdeling af langdistanceturneringen blev afholdt.

Af Bianca Toftebjerg

Lørdag d. 3 juni var Præstø Roklub værter for 2. afdeling af langdistanceturneringen – Præstø Roregatta. Vejret var med de i alt 86 roere, som i lørdages havde taget turen til Præstø for at deltage i årets 2. afdeling af langdistanceturneringen. I alt var der 26 både på vandet, og som sædvanlig blev 10km løbene afviklet om formiddagen og 25km løbene om eftermiddagen.

”Der var god stemning. DSR havde gjort meget ud af deres heppekor, med store bannere” fortæller Martin Poulsen fra Præstø Roklub.

Som noget nyt, eksperimenterede man i Præstø, med kun at have et minut mellem starterne i 10km løbene, i stedet for de normale to minutter. Eksperimentet havde til formål, at undersøge om dette kunne give en bedre og mere dynamisk kaproning.

Martin Poulsen fortæller, at man som arrangører ikke mærker noget til forskellen, men det giver lidt ekstra travlhed for dommerne. Præstø var ”testkaniner” for dette nye tiltag, som til efteråret vil blive evalueret på et møde i langdistancekaproningsudvalget (LDKU).

Indtastning af tiderne til 10km løbene gav lidt udfordringer, som resulterede i lidt ventetid. Der kom dog styr på det, til sidst.

Roklubben Viking kunne igen stille sig øverst på podiet, med en sejr over de 7 andre hold i 10km åben mix, 1. division.  I 2. division gik sejren til KR 1 KR/Præstø, et mix hold med en enkelt roer fra værtsklubben.

I kvindernes DM løb, tog DSRs ”Bølgemaskinen” førstepladsen ved 1. afdeling af turneringen i Nakskov, i Præstø viste kvinderne endnu en gang hvad de er lavet af, og tog en tur mere øverst på sejrsskamlen.

Ruten for eftermiddagens to 25km løb, gik op langs Feddet, hvor vinden fra øst var med til at udfordre roerne lidt. Men forud for de to løb, havde man tjekket forholdene fortæller Martin Poulsen.

”Vi havde en båd ude ved middagstid, og skulle tjekke en gang. Og der var meldingen tilbage, at det så rimeligt ud. Så vi sendte dem ud på den oprindeligt planlagte rute.”

I åben mix 25km, løb Viking/Nyborg holdet af med sejren, men holdet fik kamp til stregen af Humlebæk og de to hold sluttede tidsmæssigt meget tæt på hinanden.

I mændenes 25km var de tre tilmeldte både, alle fra DSR. Så var der lagt op til intern kamp mellem de tre hold: ”Den gode, den onde og den grusomme pensionist”, ”DSR 150” og ”Den gale roer!”. ”Den gode, den onde og den grusomme pensionist” løb med guldet i Nakskov og holdet viste samme stil i Præstø, og tog endnu en guldmedalje med hjem til DSR.

Næste afdeling af langdistanceturneringen afholdes d. 17 juni, i Kolding, hvor der også bliver afviklet løb i 1x, 2x, 4x coastal. Den ordinære tilmelding til 3. afdeling af langdistanceturneringen, slutter onsdag d. 7 juni kl. 12.00.