wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
57 timer 36 minutter 51,4 sekunder, så lang tid tager det at ro 1 million meter

Det var ni trætte roere, der i går kl. 18 kunne sige: “Vi gjorde det!”. De roede 1 million meter i en romaskine på 57 timer 36 minutter 51,4 sekunder.

“Pain is just weakness leaving the body”, står der på væggen over de ni roere.

Med præstationen bag sig kan Brian Rene Sørensen, Jørgen Bloch, Thomas Vedsmand, Thomas Warrer, Klaus Nielsen, Jesper Skavin, Torben Pedersen, Martin Tangø og Henrik Thorup nu skrive sig ind i historiebøgerne som de første, der har gennemført den ultimative udfordring og har sat en ny verdensrekord for roere i aldersklassen 40-50 år.

Dagen derpå fortæller en træt Brian Rene Sørensen, Nyborg Roklub:

”…Det var en ekstrem oplevelse. Fest fredag tortur lørdag og fest igen søndag. Når man tænker over det, er det lidt sindssygt at bruge 3 hele dage og nætter på at ro ergometer. Men her bagefter er det det hele værd. En kæmpe holdindsats og også individuelle indsatser. Alle trykkede hvad de kunne i 12-17-17 timer med næsten ingen søvn. Jeg vil gøre det igen hvis jeg er i form til det, for det skal man være ellers bliver man kørt i stykker. Respekt til alle. Det er ekstremt, dét var Henrik beviset på. Han måtte stoppe med en overbelastningsskade på sidste dagen”.

TV2 Lorry var forbi – se reportage via linket til højre.