wave Created with Sketch.
Se alle nyheder

Der var solskin over Køge stadion onsdag d. 9. maj, da Køge Roklub trak romaskinerne ud på stadionpladsen ifbm. det lokale skole OL stævne.

Ved lokalstævnet, der giver vinderne adgang til deltagelse ved skole OL finalen i Aarhus, havde Køge Roklub stillet både romaskiner og mandskab til rådighed. Otte 6. klasser og syv 7. klasser fra Køge og omegn deltog ved stævnet og der var kamp til stregen. Repræsenteret var Ejby Skole, Hastrupskolen, Holmebækskolen og Vemmedrupskolen.

Kamp til stregen

De rivaliserende skoler konkurrerede på 4000 meter stafet. Kriterierne var at alle skulle ro mindst én gang, og ellers var op til eleverne selv at ligge en strategi. Stemningen var høj og spændingen til at føle på, idet eleverne på storskærm kontinuerligt var opdateret på hvor lang de lå fra de andre hold. Fra de indledende heats blev de deltagende klasser fordelt i enten en A- eller en B- finale.

For 6. klasserne var det 6. A fra Vemmedrupskolen der løb med sejren i tiden 15:16,5, mens det for 7. klasserne 7. C fra Hastrupskolen, der med tiden 14:40,1 slog de resterende.

Køge Roklub havde også sørget for aktiviteter for lærerne og de mange andre elever, der var tilstede ved stævnet. Mange kom forbi og prøvede kræfter med 30 sekunders sprint i romaskinen, og på et scoreboard, kunne lærere, 5., 6. og 7. klasser se deres rekorder blive slået i løbet af dagen.

Arrangementet blev afsluttet med medaljeoverrækkelse til de vindende klasser.