wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Skoler og foreninger mødtes på festival i Ringe, hvor idrætten var i fokus for at skabe nye samarbejder

Torsdag d. 26. maj deltog Faaborg Roklub i Skoleidrættens Forårsfestival for 305 6. klasses elever fra ni forskellige skoler i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det hele foregik i Midtfyns Fritidscenter i Ringe, hvor lokale foreninger bød ind med aktiviteter for eleverne.

Dagen bød på en masse idrætsaktiviteter, som en række foreninger i kommunen stod bag. Forårsfestivallen er et initiativ, der skal hjælpe de lokale skoler og foreninger til at se mulighederne i et samarbejde.
Skoleidrættens Forårsfestival er alletiders mulighed for, at flere elever oplever lokalområdets foreninger som en del af skolen. Det er et stærkt initiativ i den samlede indsats for at få mere bevægelse i skoledagen, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter Forårsfestivallerne.

Denne gode mulighed for at skabe kontakt til kommunens skoler var Faaborg Roklub ikke i tvivl om, at de skulle tage, da de blev kontaktet af Dansk Forening for Rosport, som havde været i dialog Dansk Skoleidræt, arrangørerne bag festivallen.

Annie, Henny, Sabina og Lone fra Faaborg Roklub deltog sammen med Ronja, Louise og Kåre fra DFfR på dagen. DFfR havde sørget for maskiner og teknik, så eleverne kunne blive introduceret til rotaget og slutte af med en 1000m stafet med Venue Racing på storskærm. Fire hold af 18-24 elever skulle igennem Faaborg Roklubs stand, hvor 1 times program fra planlagt for hver gruppe.

Stor gevinst ved at deltage
Efter dagens aktiviteter var udmeldingen fra Faaborg Roklub meget klar – vi har fået inspiration og vi kan nu se mulighederne for at sætte et samarbejde op med en lokal skole, som vil have roning som et forløb i idrætsundervisningen. Derudover vi har fået skabt en god kontakt til kommunen.

Annie, Henny, Sabina og Lone giver derudover udtryk for, at deres deltagelse på dagen og samarbejdet med DFfR har givet dem indsigt i, hvilken hjælp de kan få fra DFfR og hvilke materialer der er til rådighed når man laver skolesamarbejde.
Repræsentanterne fra Faaborg Roklub var helt høje efter dagens aktiviteter, hvor de oplevede glade, positive og meget engagerede børn. Alle blev grebet af det, særligt da stafetten på 1000m blev kørt som konkurrence til sidst, fortæller de.
Der er ingen tvivl om, at Forårsfestivallen har givet Faaborg Roklub lyst til at samarbejde med de lokale skoler i kommunen.