wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det er normalt ikke populært hos sportsudøvere, hvis de af den ene eller den anden grund er nødsaget til at ændre i hverdagens trænings-rutiner. Så minutiøs er dagligdagen planlagt i forhold til træning, kost, studier, arbejde og familie, at det kan skabe frustration, hvis der sniger sig uventede ting ind i programmet, der kan forstyrre den kort- eller langsigtede planlægning.

På den baggrund skabte det utvivlsomt panderynker hos landsholdsroerne, da Sportschef Lars Christensen i begyndelsen af året måtte meddele dem, at træningslejrene i Portugal i foråret ikke, som det ellers har været har sædvane i rigtig mange år, skulle foregå i Avis, men derimod var blevet rykket til Montargil, der i luftlinje ligger omkring tyve minutters penge fra Avis.

Portugisisk dobbeltbooking
Ændringen har været nødvendig fordi ejerne Luis Ahrens og Pedro Alte da Veiga havde booket det danske landshold i samme periode som det engelske landshold i Avis. En omstændighed, som man på portugisiske breddegrader betragter som en uvigtig ”detalje”, og det lykkedes da også ejerne, at finde en glimrende alternativ erstatning for de danske roere i form af Hotel NAU Lago Montargill.

”Det har været en streg i regningen, at vi ikke kunne vende tilbage til Avis som planlagt for vi vender tilbage dertil hvert år fordi det giver roerne en tryghed, at være i familiære omgivelser. Det er ærgerligt, at ejerne, som vi har kendt i så lang tid, lavede en dobbeltbooking. Men når det er sagt, så må vi også glæde os over, at vi i Montargill har fået de træningsforhold og den indkvarterings-standard, som vi har været vant til på hotellet i Avis. Så vi har bestemt ikke noget at klage over”, siger Sportschef Lars Christensen.

Fantastiske forhold
Mens mulighederne for adspredelse måske er begrænsede i den sparsomt befolkede Montargil (ca. 2.500 indbyggere), så har roerne haft ikke mindre end 25 km sø, at boltre sig på i den idylliske Alentejo region.

”Selvfølgelig var det først ærgerligt, at høre, at vi ikke kunne komme tilbage til Avis, men Pedro og Luis har sørget godt for os, og forholdene har været perfekte i Montargil. Værelserne er supergode, maden har været fantastisk og forholdene på vandet har være rigtig gode”, siger Juliane Elander Rasmussen (Odder), der i Montargil har siddet i letvægtsdoublesculleren sammen med Mathilde Persson (Bagsværd) – Aja Runge Holmegaard (Roskilde) er i øjeblikket skadet. ”Vi har ikke haft så meget vind hernede og har kunnet ro på blikvand mange af dagene. Så der er ingen tvivl om, at vi har rykket os rigtig meget i den periode, og det er meget opmuntrende”, siger Juliane.

Roernes ophold i Montargil er den første af to træningslejre i Portugal. Roerne vender tilbage til Danmark den 11.marts og tager afsted igen den 27.marts på den anden træningslejr, der varer ind til den 9.april.