wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den frivillige ildsjæl Ole Lindskov fik overrakt DFfRs Ærestegn den 4. juni. Overrækkelsen markerer en lang karriere som frivillig, som Ole Lindskov sætter lidt ord på i dette portræt

Af Gustav Højmark-Jensen

Ole Lindskov er kendt af mange i roverdenen som en frivillig ildsjæl, der for alvor formår at tilføre de frivillige kræfter energi. Ole Lindskov var en af de styrende kræfter under afviklingen af World Rowing Masters Regatta 2016. Både før og efter dén kæmpe succes, har Ole Lindskov gavnet dansk roning.

Særligt Bagsværd Roklub har nydt godt af Ole Lindskovs initiativrighed, tålmodighed og evne til at gennemføre, da han både har udfyldt poster som formand, næstformand og meget mere. Derudover, så har Ole Lindskov, foruden sin rolle i WRMR2016, også siddet i DFfRs hovedbestyrelse, været formand for kaproningsudvalget og formand for udtagelseskomiteen. Ole Lindskov er sågar næstformand i Københavns Regattaforening den dag i dag.

Med sit frivillige arbejde har Ole Lindskov sikret, at en utrolig mængde af regattaer og arrangementer er blevet til, for både ungdomsroere og seniorroere. Derfor er det mere end fortjent, at Dansk Forening for Rosport, i forbindelse med Bagsværd Roklubs fødselsdag den 4. juni 2017, tildelte Ole Lindskov DFfRs Ærestegn.

”Jeg blev rørt og beæret”
Selvom det ikke kom helt bag på Ole Lindskov, at han var indstillet til DFfRs Ærestegn, så formåede den endelige overrækkelse dog stadig at slå benene en anelse væk under den ellers garvede roer:

”Jeg blev rørt og jeg følte mig rigtig beæret over det. Jeg er godt klar over, at jeg har været med i gamet i lang, lang tid – jeg var med inde over WRMR2016, så det var ikke et totalt chok. Men da det pludselig var en realitet, og at der nu stod én, der sagde ’Ole, vi synes at du fortjener en erkendelse’, da blev jeg rørt, det gjorde jeg faktisk. Og jeg blev specielt rørt over, at det var Lisbet Falck Jakobsen, der overrakte Ærestegnet. Jeg har jo set Lisbet komme i roklubben for lang tid siden, og jeg har fulgt hende i mange år, så det var specielt, at det var hende, der overrakte det til mig. Det var jeg rørt over”, fortæller Ole Lindskov.

”Jeg gør det fordi det er sjovt”
Nogle vil måske spørge dem selv, hvordan og hvorfor man vælger at balancere så mange frivillige timer, med et familieliv, og et arbejdsliv – Men for Ole Lindskov er svaret enkelt:

”Jeg gør det fordi jeg synes at det er sjovt, skægt, og så gør jeg det fordi der er gode udfordringer i det. Man kan virkelig lære noget om sig selv, udvikle sig selv, og møde nogle helt fantastiske og spændende mennesker”.

Ungdomsbestyrelsen startede det hele
Ole Lindskov har været med længe, rigtig længe – faktisk så startede Ole Lindskov sin frivillige karriere i midten af 60’erne, da den daværende formand for Bagsværd Roklub, Mogens Sørensen, tog initiativ til at starte en af de første ungdomsbestyrelser i en dansk roklub:

”Jeg begyndte i Bagsværd Roklub i 1960. Dengang var der lige tiltrådt en formand, der hed Mogens Sørensen, og da jeg havde været der i to-tre år kom han med et udspil om at lave en ungdomsbestyrelse! Dengang var der, mig bekendt, ikke ungdomsafdelinger på ledelsesniveau i andre roklubber. Men det er der heldigvis kommet efterfølgende”.

Dengang var der fem medlemmer i Bagsværd Roklubs ungdomsbestyrelse – Og utroligt nok var Ole Lindskov hverken formand eller næstformand for ungdomsbestyrelsen, men det blev alligevel startskuddet til en lang og succesfuld rejse som frivillig i dansk roning. En rejse, der ikke helt er slut endnu, selvom Ole Lindskov til tider skruer lidt ned for tempoet:

”Jeg har været mere aktiv end jeg er i dag. Men du skal også tænke på at jeg er 72. Når man er i den alder jeg er, så må man gerne skubbe nogle af tingene over på nogle, der er lidt yngre end sig selv. Jeg laver for eksempel ikke ledelsesarbejde i roklubben længere, kun i regattaforeningen”.

Og når man spørger Ole Lindskov, hvordan han har haft tid til at være frivillig på så mange projekter som han har, så kræver det ifølge ham, noget helt særligt:

”Man skal have en støttende familie. En familie, der bakker op om, at det kan fungere på den måde, og at der er plads til perioder, hvor man ikke er så meget hjemme. Men der har også været perioder, hvor jeg måtte skrue ned til fordel for mit ”rigtige” arbejde og min familie. Det vil der nok altid være”.

Det har aldrig taget overhånd
Selvom Ole Lindskov har arrangeret utallige regattaer, siddet i flere bestyrelser end mange andre roere, og haft en finger med i lidt af hvert, så har det ifølge Ole Lindskov aldrig taget overhånd, eller været for stor en byrde:

”Jeg synes aldrig, at det har været for meget. Jeg synes altid, at jeg har arbejdet sammen med mennesker, der har været ekstremt dygtige og initiativrige, så det har ikke været sådan at jeg, ene mand, skulle trække hele læsset, det har været meget kollektivt, og det er også derfor jeg har nydt det så meget”.

Intet varer evigt
Hvis det står til Ole Lindskov, så er han stadig aktiv i det frivillige miljø en tid endnu, men intet varer evigt, og mange roere må derfor forberede sig på en dag, hvor Ole ikke har en finger med i spillet længere:

”Jeg har en plan, om en plan, om at holde op, men jeg synes, at jeg skylder systemet at overgive min viden til nogen, eller at hive en ny én ind på posten. Regattaforeningen i København har for eksempel snart en udfordring foran sig, for der kommer et tidspunkt, hvor man ikke kan holde regattaer i det område, og så må vi bygge Bagsværd Rostadion om. I den periode kommer der et par år, hvor tingene kommer til at ligge lidt stille, og det kunne være ’the golden opportunity’ for at indstille mit frivillige arbejde.  Det er dét, der ligger lidt i støbeskeen. Jeg ser mig i hvert fald ikke som 75-årigt medlem af regattaforeningens bestyrelse”, slutter Ole Lindskov.

Tillykke!

Hvis du vil læse mere om Ole Lindskovs frivillige arbejde i roverdenen, så findes der på Bagsværd Roklubs hjemmeside, en lille fremhævning af Ole Lindskovs arbejde og de mange poster han har bestredet gennem årene, og Ole Lindskov er langt fra færdig endnu.

Ole Lindskov er nemlig også med i planlægningen og afviklingen af den kommende Open Nordic Master Rowing Regatta, der afholdes den 29. juni. Du kan finde mere information om den regatta via linket til højre.

Tillykke igen til Ole Lindskov.