wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Starten på de danske OL-kvalifikationer kunne næsten ikke være gået bedre end de gjorde i søndags

Det var en perfekt dansk søndag, da de danske landsholdsroere fik indledt deres OL-kvalifikation på imponerende vis. Således kom alle fire danske både videre fra indledende løb med præstationer, der gav løfter om store danske resultater i de næste følgende dage.

Således forløb dagen:

W1x: 
Med fire både i indledende heat, hvoraf tre ville gå videre til semifinalen, var der på forhånd forventninger om, at Fie Udby Erichsen (KVIK) ville få en god start på OL-kvalifikationen. Og det havde den karismatiske roer fra Hobro heller ingen problemer med at opfylde. Danskeren trak fra sine konkurrenter fra start, og Letland Elza Gulba, Tysklands Julia Richter og Norges Marianne Madsen kunne blot se til, mens afstanden til danskeren voksede støt ned over banen. Fra 500-1500 meter satte danskeren således bedste tid pr. 500 meter, og havde der været nerver på før indledende løb, så kunne de danske tilskuere tidligt ånde lettet op ved udsigten til Fie´s sikre billet til semifinalerne.

Samlet resultat:
1) Fie Udby Erichsen, 7.35.43
2) Letland, 6,29 sek. efter
3) Tyskland, 6,80 sek. efter

M1x:
I lang tid så det ud som Sverri S.Nielsen (DSR) ville få problemer med, at skaffe sig adgang til semifinalerne i første hug. Blot to både ville kvalificere sig videre til semifinalerne, og da der manglede 500 meter lå Sverri på tredjepladen efter israeleren Dani Friedman og ungareren Bendeguz Petervari-Molnar. Men så var det ikke benzin tilbage i den israelske motor, som gik helt ned, da Sverri satte en imponerende spurt ind, og også ungareren måtte give fortabt over for den danske slutspurt. Sverri understregede selv efter løbet, at han havde brugt for mange kræfter omkring 1000 meter mærket, men alligevel var han i stand til at ro de sidste 500 meter i tiden 1:44:05, en imponerende bedrift af den færøske kæmpe.

Samlet resultat:
1) Sverri S.Nielsen, 6:53:65
2) Ungarn, 3.59 sek. efter
3) Rusland, 8,83 sek. efter

LM2x:
Både træner Brian Richardson og sportschef Lars Christensen understregede efter lørdagens træning, at Mads Rasmussen (DSR) og Rasmus Quist (DSR) så ud til at have fundet deres gamle form efter deres 14 dages træningstur til Varese, hvor de har forberedt sig under optimale betingelser. Det billede fik man også bekræftet efter dagens indledende løb, hvor danskerne i overlegen stil kvalificerede sig videre til semifinalerne foran Grækenland og Ukraine. Danskerne rundede de første 500 meter i tiden 1:33:03, men roede så i bedste tid på de næste 1000 meter, hvor de med 500 meter igen havde 1,90 sek. til grækerne, der stillede med en ny konstellation i forhold til VM sidste år i Frankrig. Danskerne nåede målstregen i tiden 6:24:47 med en præstation, der gav masser af forhåbninger om, at de olympiske mestre kan kvalificeres sig til Rio 2016.

Samlet resultat:
1) Mads Rasmussen/Rasmus Quist, 6:24:47
2) Grækenland, 3,61 sek. efter
3) Ukraine, 6,61 sek. efter

W2x:
Lisbet Falch Jakobsen (Bagsværd Roklub)/Nina Hollensen (Århus Roklub) satte punktum for en fantastisk dansk dag på Rotsee ved at vinde deres indledende heat og dermed kvalificere sig til finalen. De to humørfyldte danske piger havde fra start erklæret, at det fra start blot var et spørgsmål om at trykke hårdt, komme foran konkurrenterne og så holde den hjem. Og man må sige, at den taktik fungerede til punkt og prikke, da danskerne førte fra start til slut. Pigerne rundede de første 500 meter i tiden 1:40:07, 0.06 sek. foran hollænderne Lisa Schneenard/Karien Robbers. Afstanden til hollænderne voksede hurtigt, da danskerne holdt et fint tempo ned over midterstykket og heller ikke italienerne Laura Schiavone/Giada Colombo kunne følge med, da danskerne skruede op for tempoet. Derfor blev det til syvende og sidst en overbevisende dansk sejr, som giver store forhåbninger før finalen.

Samlet resultat:
1) Lisbet Falch Jakobsen/Nina Hollensen, 6: 54:18
2) Italien, 3.92 sek. efter
3) Holland, 4.11 sek. efter