wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Dette års DM var velbesøgt at alle kendte vejrfænomener, men solen og det gode humør vandt

Solskin, regn, hagl, blæst, næsten vindstille, dette års DM på Bagsværd Sø havde det hele og mere til. Med 34 klubber tilmeldt og mange velbesøgte klasser, var det hverken stemning eller godt humør der manglede omkring søen.

Hele dagen på søen og efter middagspausen også på livestream, har det været muligt at følge dette års DM, der i den grad bød på lidt af det hele. Lige fra stensikre sejre til de lidt mere uforudsigelige konstellationer, der roede guldmedaljer hjem.

Men det, som der indiskutabelt har været mest af, ved dette års DM på Bagsværd sø, har været smil.

Uanset om det var i målområdet, på tilskuerpladserne, ved indgangsbroerne, ved udgangsbroerne eller hvor man befandt sig, var der glade roere, forældre eller trænere at spotte.

Her er det de tre medaljevindere i W1x-løbet, og Nina Hollensen (Aarhus) med guldmedaljen og pokalen i midten.

Borgmesteren overrakte medaljer

På medaljebroen var der naturligt mange glade roere, som skulle en tur op af deres båd, for at få hængt en medalje om halsen. Til eftermiddagens første, mange løb, var oplevelse lidt særlig, for der havde Gladsaxe Kommunes borgmester Trine Græse, nemlig hvervet med at ønske de glade roere ’tillykke’ med medaljerne og præstationerne.

Her overrækker Trine Græse DIF-guldmedaljerne til Marie Mørch og Mathilde Persson fra Bagsværd Roklub, der vandt W2x-løbet. Vel at mærke i den åbne klasse, og ikke i letvægt, som de to ror på landsholdet.

Gennem hele dagen bliver der talt sejre sammen pr. klub og den mest sejrende klub vinder den største af pokalerne, nemlig Danmarks Mesterskabs Pokalen. Som de foregående to år, så kunne Holstebro Roklub igen, efter mesterskabernes sidste løb, M8+ (som de også vandt), fejre at de igen i år, har taget sejren i flest løb ved DM.

Det så også imponerende ud, da begge Holstebros M8+ skulle have overrakt medaljer (hhv. DIF-guld og bronze) efter dagens sidste løb.

Rent vejrmæssigt var mesterskaberne meget en fornøjelse i begge ender. Eftermiddagens finaler begyndte med en solid regn-haglbyge. Så snart den drev over kom solen frem, og holdt fast det meste af eftermiddagen.

Regnbuen stod over Bagsværd sø midt på eftermiddagen, og gav bingo på det sidste vejrfænomen der manglede

Helt overordnet, så har Københavns Regattaforening afviklet et helt igennem vellykket DM, hvor glæden ved roning og sporten skinnede igennem hele dagen. Har du lyst til at gå på opdagelse i dagens resultater, så kan du finde dem via link i højre side /i bunden af siden her. Der kan du også finde link til dagens livestream, så hvis der er et finaleløb du vil gense, så kan du gøre det dér.