wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmark er godt repræsenteret ved dette års Junior VM, med i alt fem både til start

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

De danske U19 roere rejste i går til Litauen, her skal de deltage i årets Junior World Championships. I alt 13 juniorroere er med til dette års VM, fordelt over følgende fem bådtyper:

JM1X, JW2X, JM2X, JM4- og JM4X.

Udtagelserne til mesterskaberne, tæller også JW4X. Desværre har pigerne måtte stå dette års VM over. Flere af dem, er blevet ramt af skader, som har gjort drømmen om U19 VM uopnåelig.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene er rigtig ærgerlig over, at pigerne ikke er med i Litauen:

”Det er rigtig ærgerligt, at et hold som faktisk er udtaget til Junior VM ikke kan komme med fordi de er ramt af skader. Det er alles ønske, at roerne kommer til start i topform og når det ikke kan lade sig gøre, må man handle på det. Jeg håber virkelig at pigerne forstår, at det er for at passe på dem, på den lange bane.”

Danmark er bare et, af i alt 59 tilmeldte lande til årets Junior VM, hvor der roes i 13 bådklasser. Med for at repræsentere Danmark, er nogle topmotiverede danske juniorroere og trænere.
Junior VM kører samme opsætning som U23 VM, med indledende og opsamlingsløb onsdag torsdag og fredag og finaler lørdag og søndag.

Alle fem trænere har meldt deres både klar til mesterskaberne, og de danske mandskaber går ind til Junior VM med høje ambitioner og mål om finalepladser. Flere af de danske roere, som stiller op ved dette års Junior VM, var i juni måned med i Finland til Nordiske Mesterskaber. Her leverede de danske både flotte resultater, og der er ingen tvivl om, at ambitionerne er at gøre det samme i denne uge ved VM.

Alle de danske både, har været i træningslejr forud for VM, for at blive helt klar til mesterskaberne. Et par af de danske både, har været i træningslejr i Mølln mens de andre har holdt til i hhv. Holstebro og Hadsund.

Det bliver spændende, at følge de danske U19 både til Junior VM i Trakai, Litauen. De indledende løb begynder i morgen, onsdag, hvor tre af de danske både skal på vandet. De to andre både, ror indledende torsdag. Finalerne roes i weekenden lørdag og søndag.

Med de rekord mange tilmeldinger, der er kommet til VM, får alle de danske roere noget at se til når de skal på vandet.

På roning.dks Instagram kan du følge med bagom VM, og få et indblik i hvad de danske roere laver når de ikke er på vandet.

Under hele VM kan du holde dig opdateret på roning.dk og på facebook – kom direkte derover via. linket til højre.