wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Direkte modvind og store bølger satte igen i dag en stopper for OL-roningen i Rodrio de Freitas

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Endnu engang blev det vejret, der stjal overskrifterne, da onsdagens konkurrencer på Rodrio de Freitas måtte aflyses på grund af de kastevinde, der skabte så store bølger på lagunen, at roning blev en umulighed.

Forfra igen
Det affødte følgende reaktion fra Sportschef Lars Christensen: “På de første 1000 meter var det værst. Der var direkte modvind, og bølgerne blev bygget op og blev større og større ned mod startbroen. Der var virkeligt svært vand dernede. Alle vores roere var vejet ind, men det kunne de ikke bruge til noget, og det var forfra igen. Det er en hård fysisk belastning, når man skal vejes ind så mange gange. Nu er det fjerde dag, at Mads (Rasmussen, red..) og Rasmus (Quist, red..) er blevet vejet ind, og de har kun fået lov til at ræse to gange, så de er naturligvis lidt slidt efterhånden, men det er selvfølgelig ens for alle. Vejrudsigten ser også lidt svær ud for i morgen tidlig, men der kommer skiftende meldinger hele tiden”, siger Lars Christensen.

Efter aflysningen af dagens roning trådte FISA sammen og satte programmet sammen for torsdag, som i dansk øjemed ser således ud, hvis vejret holder (dansk tid):
Kl. 13.40 – W2x- Anne Dsane Andersen/Hedvig Lærke Berg Rasmussen, semfinale, tre både går i finalen, resten går videre til B-finalen.

Kl.14.00 – LW2x – Anne Lolk/Juliane Elander Rasmussen, semfinale, tre både går i finalen, resten går videre til B-finalen.

Kl. 14.20 – LM2x – Mads Rasmussen/Rasmus Quist, semfinale, tre både går i finalen, resten går videre til B-finalen.

Kl.16.44 – LM4- – Kasper Winther Jørgensen, Morten Jørgensen, Jacob Barsøe og Jacob Søgaard, A-finale