wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
OL i Tokyo udsættes til 2021. Den nøjagtige dato er ikke fastlagt, og der venter et stort arbejde for at få tingene til at gå op.

IOC og arrangørerne har foreløbig meldt ud, at OL tidligst skal afholdes efter årsskiftet og senest i sommeren 2021.

I takt med at situationen omkring Corona-virussen blev forværret, blev presset fra atleter og forbund til sidst for meget for IOC, der altså valgte at udsætte arrangementet.

Dejlig afklaring
Det har affødt følgende reaktion fra Sportschef Finn Trærup-Hansen:

“Med de seneste dages udvikling bar det i retning af en udskydelse af OL, og selvom det rejser en lang række nye spørgsmål og andre opgaver, så synes jeg dog, det også skaber en dejlig afklaring. Udøvere og trænere ved, at vi kan forberede os til at deltage i OL på en ordentlig måde. Det klæder den olympiske ånd, at OL ikke bare bliver gennemført med et minimum af seriøs sportslighed”.

”Vi er selvfølgelig i gang med at planlægge den resterende del af 2020, selvom vi skal kende forholdene for kvalifikation til de sidste OL pladser og 2020 Tokyos nye tidspunkt for at kunne tilrettelægge det videre forløb i detaljer”.

”Der bliver travlt rigtig mange steder i den organisatoriske del af sportsverdenen i de kommende uger – ja måneder. Det er jo ikke bare OL, der skal falde på plads men alle de andre konkurrencer også”, siger Finn Trærup-Hansen.

Beslutningen blev trukket ud
En af de atleter, der skulle have været i aktion ved sommerens OL i damefireren uden styrmand, Ida Gørtz Jacobsen, er lettet over at OL nu er blevet udskudt.

“Det har længe virket som om at IOC har trukket beslutningen ud. Med alle andre sportsarrangementer i 2020 udsat, gav det ingen mening af afholde OL i år, hvor det jo er meningen, at vi skal samles folk fra hele verden. Når folk dør rundt omkring, så er det jo uansvarligt at samles på den måde og vi ved jo heller ikke om vi må have lov til at rejse ud fra den danske regerings side om et par måneder. “

“Selvfølgelig sætter man en masse ting på pause, når man træner op til et OL, og lige nu er der en masse ting, der skal tænkes igennem. Men jeg vil selvfølgelig gerne til OL og føle at jeg er klar, kan yde mit bedste og har trænet ordentligt frem til det. Og den fornemmelse har jeg slet ikke i øjeblikket med en afbrudt træningslejr og aflyste World Cups.”