wave Created with Sketch.
Se alle nyheder

Af DRC Pressechef, Svend Bertil Frandsen

Det gled ikke fuldstændig i olie for de danske både i tirsdagens program ved OL, men alle tre både formåede, at ro sig videre til semifinaler og finale og på den baggrund må man absolut betegne tirsdagen som en stor succes for de danskere, der var i aktion tirsdag.

W1x:
Langt hen ad vejen så det problemløst ud for Fie Udby Erichsen, at ro sig videre til semifinalen. Hun tog hurtigt en komfortabel afstand til konkurrenterne, hvor kun Zimbabwes Micheen Thornycroft og Canadas Carling Zeeman kunne følge blot en smule efter i danskerens kølvand. Rytmen forsvandt dog en smule efter 1000 meter i den danske båd, hvilket tillod specielt Thornycroft at hale ind på Fie, men i mål var der ingen tvivl om danskerens sejr selv om tiden gav anledning til en smule panderynker hos Fie efter sejren.

”Da jeg rammer 1000 meter mærket begynder jeg lige så stille, at falde tilbage til gamle vaner og ro dårligere end jeg burde, så de sidste 1000 meter er jeg ikke så tilfreds med. Så der er virkelig noget at hente. Jeg har set min semifinale og hvis jeg skal i den finale, så skal jeg virkelig hente noget. De ror rigtig stærkt,  jeg skal slå rigtig mange, der har slået mig i løbet af sæsonen, så det bliver svært. Når man kigger på min tid i dag, så er det nærmest 10.bedste tid, så jeg skal ro stærkere, hvis jeg skal i finalen”, sagde Fie efter sit ræs.

LM4-:
På forhånd var der set frem til en sand lækkerbisken af en duel, da Guldfireren med Kasper Winther Jørgensen, Morten Jørgensen, Jacob Barsøe og Jacob Søgaard skulle prøve kræfter med bl.a verdensmestrene fra Schweiz i semifinalen. Men efter deres flotte indledende løb, kom kvartetten en anelse ned på jorden igen. De startede ellers godt, men som det er set før i denne sæson fik schweizerne et afgørende forspring på den tredje 500 meter, hvor man blev for passive i den danske ifølge træner Bent Fransson. Men Guldfireren formåede stadig at holde fast i andenpladsen og dermed kvalificere sig til finalen.

“Vi er ikke helt tilfredse med præstationen, vi ville gerne have været i finalen med en førsteplads og vise, at de skal frygte os rigtig meget. Vi ved, at vi kan ro rigtig stærkt, når vi formår at ro sammen. Måske var vi en anelse overtændte og formår ikke rigtig, at finde det flow, som vi har haft i vores træningslejr og som vi også havde lidt mere af i vores indledende løb. Men vi ved, hvad der skal ændres og det er jo positivt. Schweizerne ved godt, at vi er hurtigere og de frygter sikkert, at der kommer en “what the hell” reaktion. Nu har vi haft et dårligt løb, så har vi ikke det i finalen”, sagde kvartetten efter løbet.

OL

LM2x: 
Mads Rasmussen og Rasmus Quist var skuffede over deres indledende løb, hvor de ikke formåede, at kvalificere sig direkte til semifinalen. Men de forsvarende olympiske mestre fik understreget i opsamlingsheatet, hvor de bl.a endnu engang fik skovlen under tyrkerne, at de bestemt ikke har til sinde til at opgive deres titel uden kamp. Danskerne tog teten fra start og selv om, der blev slappet en smule af i slutfasen, var der aldrig tvivl om den danske sejr. Mads og Rasmus er klar til semifinalen!

Bagefter var der også forståelig glæde hos de olympiske mestre: “Nu er vi et skridt videre. Vi havde en lidt kedelig oplevelse i går og det var meget bedre i dag, vores roning og resultatet. Med det niveau, som vi har vist i træningslejren, der var vi overbevist om, at vi kunne kvalificere os direkte. Men vi var også skuffede over, at vi har været så stabile i træningslejren, og så kommer vi her som et par meget erfarne roere og så smider det hele over bord. Vi var måske for ivrige, og i dag havde vi rigtig meget fokus på os selv, så de andre kunne lave det, som de ville. Vi tager lidt af speederen på de sidste 200 meter. Vi var to både, der var gået fri og det så ud som om, at Kina var tilfredse med deres andenplads, så det blev lidt “lunkent” til sidst. De sidste 500 er normalt der, hvor det rigtig gør nas, men i dag holder vi den bare gående.”

OL