wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmark fik lørdag morgen i Tokyo to både videre til semifinalerne i herrernes - og kvindernes toer uden styrmand

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Efter at Sverri Nielsen fredag i flot stil sikrede sig videre adgang til kvartfinalen i herrernes singlesculler, så fortsatte de danske OL-roere med at imponere lørdag morgen, hvilket resulterede i to semifinale-billetter. Sådan gik det de danske både, der var i aktion lørdag:

M2-:
Det var en overraskelse i maj, at Joachim Sutton og Frederic Vystavel formåede at kvalificere sig til OL, men i Tokyo beviste danskerne allerede i indledende løb lørdag, at deres deltagelse er berettiget, da de besatte andenpladsen efter de kroatiske Sinkovic-brødre, men foran Canada og Hviderusland, hvilket var nok for Joachim og Frederic til at indkassere billetten til semifinalen (Tre både ville gå videre til semifinalerne). Danskerne tog ingen gidsler fra start, viste flot roning og semifinale-billetten var aldrig på noget tidspunkt i fare. Danskerne var i mål 4,06 sek. efter Kroatien, men 4,06 sek. foran Canada og knap 30 sek. foran hviderusserne.

W2-:
Konstellationen med Fie Udby Erichsen og Lærke Berg Rasmussen blev dannet kort før OL-kvalifikationen i Luzern og i modsætning til de andre danske både har de før Tokyo ikke tidligere været oppe mod nogle af de både, der tidligt kvalificerede sig til OL. Det har selvfølgelig skabt en vis usikkerhed i forhold til, hvor de danske piger befinder sig niveau-mæssigt, men lørdag morgen gav pigerne et godt signal om, at formen peger i den rigtige retning, da de besatte andenpladsen i indledende heat efter New Zealand og dermed bookede billetten til semifinalen, da tre både ville gå videre til semifinalerne. Danskerne var i mål 3,78 sek. efter New Zealand, men 0,28 sek. foran Spanien og 1, 85 sek. foran Irland.

W4-:
Christina Juhl Johansen, Frida Sanggaard Nielsen, Ida Gørtz Jacobsen og Trine Dahl Pedersen var kommet i et knivskarpt indledende heat med deltagelse af meget stærke nationer som Australien, Irland, Rumænien og USA. To både ville gå videre til finalen, og de to pladser satte Australien og Irland sig tungt på, mens den danske kvartet ikke kunne gøre sig gældende og endte på femtepladsen. Men de danske piger har stadig en chance for at for at indkassere billetten til finalen, når de søndag morgen ror opsamling kl. 06.00 dansk tid