wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Onsdag (1.april) kan blive lidt af en skæbnedag for Nina Hollensen, som inden for den næste tid skal beslutte om hun begynder som læge eller fortsætter sin karriere i Danmarks Rocenter.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

“Så hvad gør vi nu, lille du”. Kim Larsens musiklaske ørehænger kunne nemt være symbolsk for Ninas umiddelbare fremtid, hvor det ene store spørgsmål efter det andet tårner sig op i horisonten for den stærke Aarhus-roer.

Kastet ud i uvished
I øjeblikket er Nina ligesom en række andre roere i DRC kastet ud i uvished grundet Covid-19 virussens jerngreb om sportens umiddelbare fremtid. Der er sat dato på, hvornår OL skal afholdes 2021, men FISA har ikke meldt ud om roere, der ligesom Nina endnu ikke har kvalificeret sig, får en chance for at komme igennem nåleøjet til Tokyo.

For at gøre situationen endnu mere kompliceret har Nina for nylig færdiggjort sin uddannelse som læge og står snarest over for en svær beslutning om hun skal fortsætte karrieren i Danmarks Rocenter eller indlede et helt nyt kapitel som læge på et sygehus et eller andet sted i Danmark.

Læge eller elite-roer
”Jeg har ikke taget nogen besluting om, hvad jeg gør endnu fordi der er mange store spørgsmål. Jeg tilmeldte mig KBU (Klinisk basis-uddannelse) i efteråret. Og det ikke noget man kan melde sig fra selv hvis man får en dispensations-ansøgning fra Team Danmark”, siger Nina Hollensen.

Rent praktisk betyder det, at Nina efter et lodtræknings-system onsdag skal op og vælge en afdeling på et sygehus i Danmark, hvor hun skal starte som læge i efteråret. ”Det kan f.eks være, at jeg ender på Randers Skadestue og det er så op til den ledende overlæge om de har kapacitet til at lade mig få orlov, hvis det er det, som jeg ønsker. Og i disse Corona-tider kan man måske godt tænke sig, at det vil blive vanskeligt.”

Træningslejr i Odense
I øjeblikket har Nina sammen med pigerne fra dame-gruppen lejet sig ind i sommerhuse ca. 20 km fra Odense og til daglig træner de på Odense Kanal. Det har man gjort for at være omkring så få mennesker som muligt i Corona-krisen. Og samtidig fastholder man det gode humør og evnen til at fokusere på det positive gennem lysten til at træne i en ellers for alle svær tid. Men lige om hjørnet venter vanskelige beslutninger, som indbefatter, geografi, økonomi samt naturligvis ambitionerne om at komme til sit andet OL for Nina, der modsat hendes træningskammerater normalt bor i Aarhus sammen med sin kæreste.

”Jeg mangler at få en udmelding fra FISA om, hvad der skal ske. Jeg skal have afklaret situationen i Aarhus og så skal jeg selvfølgelig have snakket med det sygehus, hvor jeg ender. Der er selvfølgelig også en del økonomi i det fordi i øjeblikket ved vi slet ikke, hvordan de økonomiske betingelser bliver i DRC. Så jeg kan lynhurtigt regne ud, hvad det kommer til at koste mig at forblive som roer i DRC i forhold til at begynde som læge på et sygehus. Og det er klart at ens økonomiske betingelser i forhold til at være elite-idrætsudøver bliver gjort meget tydelige, når man er færdig med sin uddannelse og kan komme ud på arbejdsmarkedet. Men lad os se, hvad der sker. Det bliver dejligt at få styr på det”, slutter Nina Hollensen.