wave Created with Sketch.
Se alle nyheder

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Efter lørdagens dramatiske bølgegang, kan man håbe på mere blikvand til søndagens løb, hvor Danmark har ikke færre end fire både i aktion. Umiddelbart har vejrudsigterne ikke været for lovende, men håbet er lysegrønt. Her finder du en oversigt over, hvornår danskerne er i aktion og hvem de skal op i mod.

Opsamlingheat
W2-: (Nina Hollensen/Lisbet Falch Jakobsen)
Krystyna Fleissnerova/Lenka Antosova (CZE)
Catherine Marie-Arnold/Mareike Adams (GER)
Meghan O´Leary/Ellen Tomek (USA)

Efter skuffelsen lørdag handler det søndag naturligvis om at komme videre og vigtigst få genskabt troen på tingene i den danske båd. Men helt simpelt bliver det ikke. Tjekkerne vandt således den olympiske kvalifikation i Luzern, hvor Lisbeth og Nina sluttede på andenpladsen. Tyskerne blev nr. 2 ved EM i Brandenburg og de sluttede på sjettepladsen, én plads bedre end Lisbet og Nina ved World Cuppen i Poznan. Amerikanerne har ikke deltaget i regattaeer i år efter at de nåede med på allersidste OL-mandat sidste år ved VM i Aiguebelette.

Opsamlingsheatet starter kl. 09.40 (14.40 dansk tid). De tre bedste går videre til semifinalen.

Indledende løb
W2-: (Anne Dsane Andersen/Hedvig Lærke Berg Rasmussen)
Kerstin Hartmann/Kathrin Marschand (GER)
Jennifer Martins/Nicole Hare (CAN)
Karien Robbers, Aletta Jorritsma (HOL)
Helen Glover/Heather Stanning (ENG)

Hvis de ror op til deres bedste, har de en god mulighed for at komme videre ifølge sportschef Lars Christensen. De forsvarende olympiske – og verdensmestre fra England er naturligvis en stor mundfuld. Glover og Stanning har således kun tabt ét løb siden OL i London. Tyskerne vandt sølv ved EM i Brandenburg og sluttede på femtepladsen, én plads efter danskerne ved World Cuppen i Poznan. De andre to både bør ikke volde danskerne de store problemer

Indledende løb roes kl. 10.10 (15.10 dansk tid). De tre bedste går videre til semifinalen, resten i opsamling
OL

Indledende løb
LW2x: (Juliane Elander Rasmussen/Anne Lolk)
Laura Milani/Valentina Rodini (ITA)
Charlotte Taylor/Katherine Copeland (ENG)
Wenyi Huang/Feihong Pan (CHN)
Devery Karz/Kathleen Bertko (USA)

Englænderne, der vandt sølv ved VM i 2015 i Aiguebelette er ifølge Lars Christensen en dark horse, parret har lidt under skader i denne sæson og vi har ikke rigtig set dem sent i sæsonen. Kineserne vandt World Cuppen i Varese tidligere på året og sluttede på fjerdepladsen, én plads bedre end Anne og Juliane ved World Cuppen i Luzern. Italienerne sluttede på sjettepladsen ved World Cuppen i Poznan i år, hvor Juliane og Anne vandt sølv. Amerikanerne er et nyt mandskab, der efter alt at dømme ikke bør volde danskerne problemer.

Indledende løb roes kl. 10.40 (15.40 dansk tid). De to bedste går videre til semifinalen, resten i opsamling

OL
Indledende løb
LM2x: (Mads Rasmussen/Rasmus Quist)
Moritz Moos/Jason Osborne (GER)
Cem Yilmaz/Huseyn Kandemir (TUR)
Andrea Micheletti/Marcello Miani (ITA)
Gary O´Donovan/Paul O´Donovan (IRL)

Bestemt ikken en let opgave, siger sportschef Lars Christensen. Indledende løb er mere en noget andet en mulighed for Mads og Rasmus at få revanche mod tyrkerne, som slog dem med tre hundrededele ved OL-kvalifikationen i Luzern. Tidligere på året ved World Cuppen i Varese roede danskerne i semifinalen i nøjagtig samme tid som tyrkerne. Italieneren Miani blev i 2016 flyttet fra letvægtssinglesculler og rykket over i båden med Micheletti, som han vandt bronze med ved World Cuppen i Poznan. Tyskerne er et ungt mandskab, som skal forsøge, at stå for presset i Rio, mens irerne er forsvarende europamestre.

Indledende løb roes kl. 11.20 (16.20 dansk tid). De to bedste går videre til semifinalen, resten i opsamling.
OL