wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
DRCs trænere og roere fik efter tre hårde træningslejre det første fingerpej om, hvor besætningerne ligger formmæssigt, da Odense Langdistance løb af stablen i den forgangne weekend.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Det skortede ikke på udfordringer for de danske landsholdsroere, da de i weekenden tog fat på sæsonens første styrkeprøve ved den traditionsfyldte 6 km regatta i Odenses kanal. Påskens sommervarme var blevet afløst af lave temperaturer og megen vind, og samtidig måtte roerne kæmpe med de faktorer (mange både, strøm, længere distance, etc..), som nu engang adskiller Odense fra andre regattaer. Vi har sammenfattet hvad en række af trænerne gjorde sig af erfaringer i den forgangne weekend:

Thomas Poulsen:
”Odense er god på den måde, at det skaber en del konkurrencestress, med de faktorer, man nu skal kæmpe med nede i Odense. Og for nogle af de hold, der ikke er afklarede endnu, der ser du, hvordan roerne reagerer. Og hvis man kan ikke kan præstere under de forhold, så bliver det måske endnu sværere, når det rigtig gælder ved EM. Man får nogle informationer om, hvordan arbejder holdet sammen, hvordan håndterer de det mentale pres og er de i stand til at forbedre sig fra dag til dag

Herrernes tunge firer (Tøger Berg Rasmussen, Frank Steffensen, Tobias Kempf og Frederic Vystavel) havde kun roet en 6 km før i denne her konstellation, og alt i alt gjorde de det fint. De lavede tæt på det de lavede i Portugal. Alt i alt er de inde i en god udvikling, og vi kan se, at når de ror op til deres bedste, så går båden stærkt, og det giver grund til optimisme for sæsonen. Søndag var der en kraftig modvind og her klarede både fireren og Sverri (Nielsen) sig godt. Sverris præstation skilte sig måske endda lidt mere ud i betragtning af, at singlesculleren er sværere at skulle styre i modvinden, og han skulle kæmpe med bølger og dønninger.”

Jens Vilhelmsen:
”I de første to træningslejre tog Emil (Espensen) og Alexander (Modest) virkelig nogle store skridt og i den sidste træningslejr skulle vi ligesom konsolidere det, som vi havde lavet på de første to og få det ind på rygraden. Den måde, som de præsterer i weekenden symboliserer også meget godt der, hvor vi er lige nu. Lørdag ror de et feberløb og vinder det hele. Og søndag sidder tingene så ikke helt som de skal, og så bliver resultatet også derefter. Og det er også billedet på, hvordan det går med Emil og Alexander i øjeblikket, at i perioder går det virkelig godt og andre perioder knap så godt. Så man kan sige, at vi leder lidt efter stabiliteten. Det gode er, at vi har fået hævet bundniveauet, så selv i perioder, hvor de ikke præsterer deres bedste, er det stadig væk ikke alt for langt fra deres bedste. Så vi er inde i en proces, hvor vi prøver, at finde ud af, hvad det er for nogle ting, de gør, når de er gode.”

Mads Haubro:
”Fireren (Frida Sanggaard Nielsen, Anne H.Larsen, Trine Dahl Pedersen og Nina Hollensen/Ida Gørtz Jakobsen) roede i to forskellige konstellationer lørdag og søndag og begge konstellationer (med skiftevis Nina og Ida) gjorde det godt. Fie (Udby Erichsen) gjorde det også godt. Der var godt tempo i alle både, og det så meget godt ud, hvad de lavede på vandet. Selvfølgelig var der ting, de kan rette op på, men alt i alt så det fornuftigt ud. Nogle af de ting, som vi har arbejdet på i Portugal hænger mere og mere fast, og vi er på rette vej. Det er klart, at det forsvinder en gang i mellem i perioder, men de er mere og mere klar over, hvor det er vi gerne vi have dem henad.

Toeren (Lærke Berg Rasmussen og Christina Juul Johansen) havde en skidt regatta. De er formentlig påvirket af mængden og intensiteten, som vi er ved at bygge op mod EM. De havde lidt svært ved at finde flowet sammen i den stærke strøm og vind.”