wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det nye landshold skulle rystes sammen, og det blev de på adventureturen i København

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Det hører til sjældenhederne, at landsholdroerne med ildhu kaster sig ud i boldspillets facetter og prøver kræfter i diverse quizzer og ikke mindst danse-konkurrencer. Ikke mindst var det tilfældet, da samtlige roere,, der har opnået en invitation til DRC (gennem test-regattaen og ergometer-testen) i den forgange weekend var samlet i Lindenborg tæt ved Roskile på en såkaldt adventure-tur.

Formålet med turen var først og fremmest, at få ”rystet roerne godt sammen”, sætte dem ud i situationer, som var meget ulig, hvad de normalt bliver konfronteret med og ikke mindst demonstrere, at alternativ træning fra tid til anden til at bryde mønstret kan være helt ok. Desuden gjorde det, at vi dystede i nogle helt andre discipliner end normalt, at andre kunne få muligheden for at træde frem, og det var sikkert sundt for hele gruppen, fortæller træner Mads Haubro.

Anderledes udfordringer
Og det skortede bestemt ikke på udfordringer for roerne efter at de indledningsvis havde fået en introduktion til DRC af sportschef Lars Christensen fredag eftermiddag. Roerne blev senere lørdag og søndag bl. a kastet ud i fysiske tests i form af bike-and-run orientering, enkeltstart på cykel og 90 minutters benhård crossfit. Men derudover skulle de til mange af deltagernes overraskelse også vise evnerne inden for boldspi, dans og lerdue-skydning, der afsluttede turen søndag eftermiddag på Amager.

Anne Larsen (Odense Roklub) var en af dem, der for første gang er nået igennem nåleøjet til DRC. Og for Anne var weekenden den oplagte mulighed for at komme mere ind på livet af sine landsholdskammerater. ”Jeg synes det var overraskende nemt i forhold til hvad jeg troede fordi folk var rigtig meget nede på jorden, så jeg synes at jeg meget hurtigt kom ind på folk. Nogle af de folk jeg var på hold med vidste jeg godt hvem var, men jeg havde ikke snakket med dem før og fordi man så har en fælles opgave, så kommer man jo til at snakke sammen, så det fungerede fint”, siger Anne Larsen således.

En af de lidt mere erfarne i landsholds-sammenhæng, Jens Noll Nielsen (Hadsund Roklub), roser weekendens arrangement. ”Jeg synes at weekenden var skruet godt sammen, vi blev udfordret gevaldigt på samarbejdsevnerne. Når vi sidder i bådene handler det meget om os, os, os. Men her havde vi muligheden for at samarbejde med mange andre, og også mange nye. Når vi har været afsted på træningslejre er der jo ikke det overskud til at lave de ting, som vi blev kastet ud i her, med quizzer og tests og konkurrencer, hvor vi har nødt til at samarbejde og derigennem lære hinanden bedre at kende”, siger Jens Noll Nielsen, der fortæller, at uvisheden, hvad programmet indebar spillede en stor rolle i roernes bevidsthed weekenden igennem.

Vindermentalitet intakt
”Normalt lever vi ekstremt struktureret i forhold til kost, træning og konkurrence. Og gennem weekenden måtte vi alle sammen kæmpe med uvisheden om, hvad vi nu blev kastet ud i, og hvordan vi så skulle se at klare de udfordringer”, siger Jens Noll, der specielt bemærkede at sulten efter altid, at være den bedste bestemt ikke havde forladt landsholdroerne selv om de havde bevæget sig uden for deres normale ”territorium”.

”Det, som jeg lagde mærke til, det var, at vi jo er meget konkurrenceorienterede. Så selv om man i nogle af øvelserne, bla. med boldspil, var meget på udebane, ja kunne man mærke et enormt drive hos folk, og sulten efter altid at være den bedste, som sidder i alle roerne i DRC”.