wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Fælles pressemeddelelse fra Kolding Kommune, Kolding Roklub, Dansk Forening for Rosport og Trekantområdet Danmark

Billeder: Lars Møller for Dansk Forening for Rosport

Gennem et samarbejde mellem Kolding Roklub, Dansk Forening for Rosport (DFfR), Kolding Kommune og Trekantområdet Danmark er der skabt grundlag for, at Kolding og dermed Kolding Roklub bliver hjemsted for det første coastal rocenter i Danmark af sin art, som skal bidrage til udviklingen af den fremadstormende rotype – coastalroning.

Coastalroning er rosportens nyeste bådtype, der kommer på OL-programmet i 2028. Rotypen sammenlignes med cykelsportens mountainbike. Den tilbyder en ny form for roning, der er sjov, udfordrende og fungerer i alt slags vejr – en rotype der ikke er set før.

Et samarbejdskoncept med fokus på udvikling og fremtidige muligheder

Coastalroning har allerede skabt nyt og ekstra liv i forskellige roklubber. Dansk Forening for Rosport ønsker derfor at etablere regionale udviklingscentre med henblik på at styrke udviklingen af coastalroning. Kolding er valgt på baggrund af den geografiske placering, farvandet, samt mulighederne ved Kolding som uddannelsesby.

– Der er nu etableret et formelt samarbejde med en række synergieffekter, der bl.a. muliggør, at vi i Dansk Forening for Rosport kan udvikle vores sport, samtidig med der banes vej for nye idrætstilbud til byens borgere og mange studerende i Kolding. Tilbud der vil gavne både rosporten og Kolding på den lange bane, siger Sekretariatsleder i Dansk Forening for Rosport, Bent Jørgensen.

Kolding som udviklingsby for fremtidig roning

Coastalcenteret placeres i Kolding Roklub og skal være med til at udvikle rosporten i Kolding og hele Syddanmark ved at sætte Kolding Fjord, udviklingen af havnen samt de grønne områder på Danmarkskortet. Formand for Fritids- og Idrætsudvalget Søren Rasmussen (DF) er begejstret over samarbejdet og de muligheder coastalcenteret vil give for at udnytte outdoor-potentialerne ved Kolding Fjord.

– Vi har indledt et spændende samarbejde om det nye rocenter, der får en optimal beliggenhed i roklubbens faciliteter ved fjorden. Det vil dermed være med til at understøtte klubbens positive udvikling og byens muligheder for at tiltrække coastalevents. På sigt vil rocenteret spille ind i den helt unikke plan for Marina City og udviklingen af aktiviteterne ved fjorden, og det giver et stort potentiale for at komme ud og nyde naturen i dette område. Coastalcenteret i Kolding er et udviklingsprojekt, og nu skal der planlægges den videre udvikling parterne imellem, så vi er klar til at byde alle velkomne med centerets opstart i 2022, siger Søren Rasmussen.

Formand for Kolding Roklub, Jesper Hansen, lægger vægt på de muligheder, der vil være med det nye coastal rocenter.

– Med dette tiltag og denne bådtype bevæger Kolding Roklub sig ind i “mulighedernes vand” og det passer perfekt ind til vore strategiske overvejelser, hvor vi kan kombinere tilbud til alle aldersgrupper uanset om man er til motion, eller har et større mål om at udvikle sig til kaproer. Kan vi, udover at bidrage til borgerne i Kolding, de studerende, også være et omdrejningspunkt for hele Syddanmark med denne fantastiske bådtype, ja så kan det kun blive godt. Jeg håber meget, at de studerende, skoler og efterskoler får lyst til at se og prøve, hvor givende det er at være på Kolding Fjord og dyrke motion og fællesskab. På bl.a. instruktørsiden vil vi sammen med DFfR kunne udvikle et stærkt hold, der kan håndtere alle typer af nye roere, vi kommer til at modtage, siger Jesper Hansen.

Coastalcenteret er under udarbejdelse og forventes at være i drift fra januar 2022.

Kontaktinfo:

Bent Jørgensen, Sekretariatsleder Dansk Forening for Rosport, Tlf. 21 76 72 75

Jesper Hansen, Formand Kolding Roklub, Tlf. 24 88 05 69

Kurt Smidt, Fritids- og Idrætschef, Kolding Kommune, Tlf. 30 54 65 93

Thomas Kastrup, Chefkonsulent Trekantområdet Danmark, Tlf. 21 78 67 57