wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Cathrine Lysdal Andersen er nu FISA Umpire.

I lørdags blev drømmen til virkelighed for Cathrine Lysdal Andersen, Bagsværd Roklub. Hun bestod den internationale dommereksamen og kan nu dømme worldcups, EM, VM og OL.

”… Jeg er så stolt af mig selv. Personligt betyder det, at jeg godt kan selv om jeg er ordblind. I efteråret dumpede jeg til den skriftlige eksamen, fordi jeg simpelhent ikke kunne nå at læse teksterne på den korte tid, og eksamen er helt uden hjælpemidler. FISA gav mig lov til at komme til reeksamen hurtigt, og denne gang fik jeg både mere tid til de enkelte spørgsmål og jeg fik lov til læse mine svar op, så jeg ikke skulle kæmpe med at skrive” fortæller Cathrine Lysdal Andersen.

Eksamen til FISA Umpire kræver en ekstrem paratviden, hvor dommeren skal bevise at man kan hele regelsættet udenad.  ”…Selvfølgelig var jeg nervøs, men nu er det klaret og jeg har svært ved at beskrive hvor glad og stolt jeg er af mig selv. Nu kan jeg endelig være med der hvor det er sjovt. De internationale kaproningsbaner har tiltrukket mig, siden jeg som junior roer blev skadet. Drømmen er at dømme OL en dag – også selv om jeg er ordblind” fortæller Cathrine Lysdal Andersen med et glimt i øjet.

Cathrine Lysdal Andersens første internationale opgave er ZRB-Regatta i Holland sammen med Marie Heide.