wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Vores danske rodommere har været afsted på seminar i det svenske

I weekenden 12.-13. november afholdt de svenske dommere nordisk dommerseminar med deltagelse af 30 dommere fra Finland, Norge, Sverige og Danmark.

Vi fra Danmark mødtes lørdag morgen i København og kørte til Göteborg for at deltage i dommerseminaret. De 2 dage var pakket med emner som beslutninger på banen, hjertemassage, indlæg fra Athletes commission og Coastal roning.

Coastal var weekendens store emne hvor disse ”nye” disciplin, Beach Sprint og Coastal blev vendt. Først med indlæg fra EM i San Sebastian ved Karen L. Jensen og senere med et Teams indlæg fra Umpieres Commission Jerome Mouly.

Karen L. Jensen fortæller om Coastal EM i San Sebastian

Lørdag fik alle deltagerne opfrisket hjerte lunge redning. Ligesom der blev leget på den lille ro-bane med fokus på beslutningsprocessen når alting ikke går som det skal.

Frida Svensson fra Athleats Commission kom forbi og fortalte om de tanker og tiltag, man fra deres side har til udviklingen af international roning. Her i blandt Athlets Lane Selection (ALS). Dette hvor roerne selv vælger bane, efter første runde ud fra deres placering i denne. Dette er blevet prøvet af ved to World Cups i 2022 og vil formodentlig igen blive prøvet ved en World CUP 2023. Der blev diskuteret, hvad dette betyder for dommerens gerning, og hvordan man vil kunne mødes om dette.

Ud over et tæt pakket program, blev der også tid til at netværke og samle op på gamle venskaber.

Der vil i foråret 2023 igen være Nordisk dommerkursus i København