wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sverri S. Nielsen omlægger sin træning for at forbedre sine chancer imod OL-kvalifikation

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Når man kastede et blik ned over feltet i herrernes singlesculler ved VM i august sidste år og så hvilke navne Sverri S. Nielsen skulle op mod for at sikre OL-kvalifikationen, så kunne man godt få bange anelser. Navne som Ondrej Synek, Mahe Drysdale, Martin Damir og Angel Fournier Rodriguez figurerer som nogle af de største i rosporten, og de kvalificerede sig som ventet også til A-finalen.

Det formåede Sverri desværre ikke og i B-finalen endte han på 5.pladsen blot sølle to pladser fra at være kommet gennem nøglehullet til det forjættede land, OL i Rio 2016. Alligevel var det langt fra mismodet, der prægede den færøske kæmpe i tiden derefter. På forhånd havde han i Aiguebelette (FRA) ikke gjort sig forestillinger om, at han kunne indløse billet til OL og derfor var skuffelsen heller ikke så stor.

Ingen forventninger
”Jeg havde ikke forventet noget, og det var også derfor at jeg ikke tog det så tungt, at det ikke lykkedes at kvalificere sig. Jeg synes ikke, at jeg på det tidspunkt havde den fart og det flow i båden, som jeg skulle bruge, så jeg havde egentlig forventet, at det ville gå ad Pommern til. Så på den baggrund var det fint nok. For i det felt tror jeg ikke man skulle være skuffet over, at komme i en B-finale. Også selv om det selvfølgelig altid er lidt ærgerligt at være så tæt på og så alligevel så langt fra”, siger Sverri.

Tiden derefter er derfor ikke blevet brugt på selvransagelse men i højere grad på, hvilke nøglepunkter, der skulle forbedres for at holde drømmen om OL-kvalifikationen i live. Kort sagt har fokus været omkring muskelmassen og evnen til at stabilisere farten i båden.

”I tiden siden er jeg blevet lidt mindre for jeg har ikke haft fokus på, at opbygge muskelmasse. Jeg har trænet ret hårdt i ergometret og også været på søen så meget, som det har været muligt for at forbedre teknikken”, siger Sverri og uddyber, hvor hans primære udfordring ligger.

Bedre glid i båden
”Jeg har fokuseret meget på, at få båden til at løbe bedre mellem tagene, så jeg ikke mister for meget fart før indsatsen. Altså så jeg får et bedre glid i båden og får en mere konstant fart ned over banen. Det er noget, som vi har arbejdet meget på, og jeg synes det går bedre. Men det er stadig noget jeg skal arbejde på for båden dykker for meget i fart, når jeg kommer op i et tempo, hvor jeg ikke kan kontrollere det. Det er omkring tempo 32, at jeg føler, at jeg ikke længere kan kontrollere det”, siger Sverri.

Træner Mads Haubro bifalder Sverris vej mod forbedringer. ”Mindre fokus på opbygning af muskelmasse og intenst fokus på at stabilisere farten i båden, det er den rigtige vej for Sverri. Det har hele tiden været målet, at han skulle forsøge at kvalificere sig til OL, så det glæder mig meget, at han er med i Luzern. At han er med i Luzern er blandt andet resultatet af den store træningsindsats, han har leveret de sidste par år”, siger Mads Haubro.

Under EM i Brandenburg for nylig viste Sverri på trods af vanskelige vejrmæssige betingelser så opløftende form, at man besluttede, at udtage ham til OL-kvalifikationen i Luzern, der finder sted mellem 22-24 maj. Han endte ganske vist sidst i A-finalen, men det var under så vanskelige betingelser på søen, at det næsten var en bedrift blot at få båden i mål. Med en hård vind på skrå havde han i A-finalen også fået en skidt banemæssig lodtrækning og blev derfor på finaledagen ikke tilsmilet af det held, der ellers tidligere i regattaen havde været ham til del.

Svære betingelser
”Jeg synes at EM var en succes. Min målsætning var, at hvis det lykkedes at komme i A-finalen, så havde det været et godt stævne, og det lykkedes jo. Det skal siges, at jeg havde held i mine lodtrækninger til løbene, men jeg synes også, at jeg forbedrede mig fra løb til løb og det var en tilfredsstillelse”, siger Sverri, der dog ærgrede sig over de svære betingelser i Brandenburg.

”Det er sørgeligt, at vejret var som det var i Brandenburg for jeg ville gerne have kunnet teste, hvor god jeg var i forhold til de andre under optimale betingelser. Men egentlig burde jeg ikke være så utilfreds med vejret for normalt er jeg god i masser af modvind, og det var der i hvert fald i Tyskland”, siger Sverri, som i Luzern tørster efter at få has på belgieren Hannes Obreno, som i Brandenburg endte på fjerdepladsen.

”Jeg mangler at slå Obreno, så har jeg slået alle dem, der skal til OL-kvalifikationen, og derfor tror jeg naturligvis på min chance for at kvalificere mig. Han er ikke særlig stor, så hvis det kun drejer sig om styrke og ikke teknik, så er jeg 100% sikker på, at jeg kan levere flere watt end han kan”, slutter Sverri.