wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I weekenden blev Danmarks første Masters Camp afviklet, hvor tæt på 50 danske mastersroere deltog

Tekst: Susanne Vandborg Larsen | Billeder: Dorthe Jensen, @copenhagenloadstar

Roere fra hele landet havde en oplevelsesrig og anstrengende weekend på DFfRs første Masters Camp. Roerne kom fra hele landet i løbet af fredag eftermiddag og tidlig aften til Ringsted Roklub. Første punkt på arrangementet var at læsse bådene af og rigge dem til samt at tage en tur på søen, inden det gik til Ringsted Vandrehjem for at spise middag og overnatte. Aftenen bød på nærmere information om træningsforløbet m.v. om lørdagen og søndagen fra trænerne.

Roerne blev inddelt i 4 grupper efter bådtyper og erfaring med kaproning m.v. 2 grupper ad gangen på vandet, idet der for de enkelte rohold var planlagt 2 træningssektioner hver formiddag og eftermiddag af ca. 1 times varighed. I forvejen havde Ringsted Roklub anlagt to træningsbaner. En i hver ende af Haraldsted Sø. Roerne oplevede både en stille og en sø med vind, som drillede en del i den ene ende lørdag eftermiddag. Vejret var næsten for godt med solskin og 22 – 25 grader.

Imellem træningssektionerne brugte roerne tiden til at slappe af, hyggesnakke og udveksle oplevelser, samt at debattere den vejledning de fik af trænerne på vandet til at forbedre sig. Under forløbet blev hvert enkelt rohold også videofilmet, så de kunne se og genhøre trænernes kommentarer og råd, som blev givet under træningen. Efter træningsforløbet om eftermiddag erklærede roerne, at de var godt brugte og trætte, så de trængte til at slappe af. Dog ikke mere end da trænerne kom i land, blev der debatteret ivrigt videre med dem. Stemningen blandt roerne var, at det havde været en oplevelsesrig og udbytterig weekend.

Roerne var for glade for, at Campen var over flere dage, idet de nød samværet med hinanden og oplevede et tæt sammenhold, i stedet for et endags arrangement, hvor man ikke oplever denne tætte kontakt.

En vellykket Camp, som roerne håber, at DFfR vil arrangere flere af i fremtiden.