wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Københavns Roklub dannede fredag aften rammen, om den tredje Award Night i DFfRs historie

Af Bianca Toftebjerg | Billeder: Dansk Forening for Rosport

Efter en aflysning i 2020, var det glædeligt at der nu igen kunne blive afviklet DFfR Award Night, som en fejring af sæsonen der er gået, og de mange flotte resultater som de danske roere har opnået på de internationale robaner.

Københavns Roklub lagde i år lokaler til festlighederne, hvor også H.K.H. Prinsesse Benedikte deltog, og stod for overrækkelse af to af aftenens priser.

En prisfest

En af formålene ved Award Night, er også at hædre nogle af de flotte resultater som er opnået ude omkring i roDanmark.

Udover at årets Kaproningsnåle i guld og sølv bliver uddelt, så blev der også uddelt pokal til vinderne af årets Motionsturnering, administreret af Roinfo.dk, til Egå Rosport, samt de tre priser Årets Initiativ, Årets Træner og Årets Unge Kaproer.

Svimlende 705,701km pr. roer, har de roet i Egå Rosport, i sæsonen 2021. Et meget flot gennemsnit, som også giver roklubben der ligger nordøst for Aarhus, titlen som DFfR Danmarksmestersklub i Romotion. Med til titlen hører også en pokal, som på aftenen blev overrakt til klubbens repræsentanter af Prinsesse Benedikte

Vinderne af årets Motionsturnering administreret af Roinfo.dk med Prinsesse Benedikte

Årets Initiativ skal findes i det nordlige Vestjylland ved Vandkraftsøen, hvor Holstebro Roklub ligger. Klubben modtager titlen, på baggrund af det store arbejde de gør, for at udvikle klubben gennem nøgleordene fællesskab, styrke og udvikling. Ved fredagens arrangement var Holstebro Roklub godt repræsenteret, af både formand, og flere fra klubbens bestyrelse, og også klubbens unge kaproere var mødt talstærkt frem.

Til at motivere de to indstillede klubber, og overrække prisen, havde DFfRs næstformand, Morten Juel Hansen, allieret sig med formand for Danmarks Idrætsforbund Hans Natorp, som efter prisoverrækkelsen holdt en flot tale hvori han bl.a. takkede for invitationen til arrangementet og roste konceptet Award Night .

Morten Juel Hansen (tv.) med DIF formand Hans Natorp

Ny titel til Hadsund-roer og Roskilde-træner

I rækken, der indtil nu, kun har bestået af kvindelige trænere, indtræder Torben Bech fra Roskilde Roklub, som modtager af titlen Årets Træner 2021. Alle tre nominerede trænere, der for i år, udover Torben Bech, tæller Ian Baden fra Bagsværd Roklub og Morten Hæk fra Silkeborg Roklub, var inviteret til arrangementet, det var dog kun Torben som havde mulighed for at deltage

Torben Bech, Årets Træner 2021, deltog i Award Night, ledsaget af hans kone Bianca Bech.

I det fine selskab, der bl.a. tæller en af årets OL-roere, Frida Sanggaard Nielsen fra Bagsværd Roklub, kunne August Wisholm fra Hadsund Roklub indtræde, da det i år var ham der fik titlen Årets Unge Kaproer. Med titlen følger en specialdesignet nål, hvorpå Prinsesse Benediktes monogram er, og nålen blev også overrakt af Prinsessen selv.

Årets Unge Kaproer 2021 August Wisholm, sammen med Prinsesse Benedikte

Ved aftenens arrangement var OL-bronzevinderne i M2- Frederic Vystavel (KR) og Joachim Sutton (Roskilde) til stede, og her fik de mulighed for at hilse på Sorine. Sorine har hæklet medaljeholdere til samtlige OL2020-medaljevindere og er niece til en roer fra Københavns Roklub. Fred og Joachim er de første OL-medaljevindere, som Sorine har haft lejlighed til at møde.