wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Jyske Mesterskaber løb i weekenden af stablen i Aarhus, og det var sidste chance for at teste mesterskabsformen inden DM d. 27. januar

Af Bianca Toftebjerg, [email protected], Billeder: Aarhus Roklub

Langkaer Gymnasium dannede rammerne for årets første mesterskaber, og roere fra hele Danmark havde taget turen til Aarhus for at deltage. Stemningen var præget af spændte, forventningsfulde roere, som var klar til at give den gas i maskinerne.

Fra kl. 10.00 om formiddagen ca. til kl. 14.45, var der god gang i maskinerne, som var stillet op på Langkaer Gymnasium. De deltagende roere stillede op i alt fra 200m sprint og 2minutters løb, til holdstafetten på 2000m.

I alt blev der afviklet 42 løb ved dette års Jyske / Nordiske Mesterskaber, og omkring 150 roere deltog i mesterskaberne, som er ca. samme antal som der deltog i 2017.

Igen i år var det Maria Pertl som stod med rollen som tovholder og koordinator af de Jyske Mesterskaber, og hun havde god opbakning fra medlemmerne i Aarhus Roklub:

”Der var god opbakning fra klubbens egne medlemmer, lige fra morgenroere til forældre. Uden alle dem som hjælper til, kunne det ikke lade sig gøre. Det betyder utrolig meget, at vi har opbakning hele vejen rundt. Den store opbakning gør også, at det er en fornøjelse at være tovholder på mesterskaberne.”

Fuld fokus før starten

Et team der kender opgaverne

Aarhus Roklub har efterhånden et par Jyske Mesterskaber bag sig, og mesterskaberne bærer også præg af at der står et velfungerende team bag.

Maria Pertl fortæller:

”Vi har været i gang i mange år, med det samme team. Så der er mange som ved hvad de skal, så det er en fornøjelse at afvikle mesterskaberne. Alt gik glat med at sætte udstyr og maskiner op, og i løbet af en time var det hele taget ned igen.”

Stemningen var i top ved lørdagens mesterskaber på Langkaer Gymnasium

Også dommeropgaven var i trygge, rutinerede hænder hos Flemming Gaur, som igen i år havde tjansen alene. At have en dommer som kender mesterskaberne godt, og som arrangørerne også kender godt, ser Maria Pertl som en stor fordel.

Til at uddele medaljer til de dygtige roere var OL roeren Nina Hollensen, sammen med formand for Aarhus Roklub Hother Hennings, på plads. Tidligere landsholdsroer Andrej Lawaetz Bendtsen havde rollen som speaker til mesterskaberne, så der er ingen tvivl om at de deltagende roere var i rigtig gode hænder.

Både Andrej Lawaetz Bendtsen og Nina Hollensen hjalp med afviklingen af weekendens mesterskaber, som hhv. speaker og medaljeoverrækker

I forbindelse med Skole OL har Aarhus Kommune købt en ergometertrailer med 12 ergometre i, som Aarhus Roklub have lånt til lørdagens mesterskaber, så der var maskiner nok, både til løbene men også til opvarmning.

Arrangørerne og Aarhus Roklub kan se tilbage på et velafviklet stævne, som i år også faciliterede de Åbne Nordiske mesterskaber i Senior A, 2000m klasserne. Jyske Mesterskaber er det 3. af de i alt fem indendørs mesterskaber som afvikles hver sæson, og nu venter de Danske Mesterskaber d. 27. januar i Gladsaxe.

Vil du gerne se eller gense mesterskaberne? Så besøg Dansk Roning på Facebook, her ligger livestream fra selve dagen stadig tilgængelig.

aarhusroklub.dk ligger der endnu flere billeder fra dagen, find dem via linket i højre side.