wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Enkelte danske både skuffede, men alt i var der fredag i World Cuppens åbning mange lovende præstationer , som lover godt for resten af regattaen.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

(W1x)
Kun to både ville gå videre til semifinalen fra Fie Udby Erichsens indledende løb, og med så stærke roere i heatet som Annekatrin Thiele, verdensmesteren fra 2014, Emma Twigg og alderspræsidenten Ekaterina Karsten kunne man på forhånd godt være skeptisk omkring Fie´s chancer. Men Fie roede et smukt løb, og så sig aldrig tilbage efter 500 meter, hvor hun overtog førstepladsen fra Twigg. I mål var Fie 0,97 sek. foran Twigg. Bagefter sagde træner Mads Haubro: ”Fie laver et flot løb. Hun synes selv, at hun kæmper meget med rytmen og teknikken ned over banen, men at hun kommer lidt ovenpå ved 1500 meter. Udefra set er det tydeligt, at hun arbejder godt med tingene og at det lykkes i mange af tagene. Det er bestemt et af hendes bedre løb.”

(W4-)
Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Lærke Berg Rasmussen(DSR) og Christina Juhl Johansen (DSR) havde kun roet sammen i ti dage inden afrejsen til Poznan, og da man i indledende løb skulle op mod bla. den amerikanske kvartet, der rummede flere verdensmestre, var det naturligt, at der var en smule nervøsitet i den danske båd. Men pigerne kastede al tvivl til side men en flot, flot præstation, hvor de førte løbet fra start til slut og i mål var de 2,36 sek. foran den amerikanske båd. ”Det var overordnet set et godt løb”, sagde Mads Haubro efter præstationen. ”De kommer godt ud af hullet og har en god dynamisk rytme. Ned over banen holder de rimelig godt fat i rytmen, de holder hver især godt fat i deres egne tekniske punkter og ror placeringen sikkert hjem med lidt mere i posen. Der er selvfølgelig småjusteringer, som vi vil optimere, men alt i alt et godt løb af denne meget nye konstellation.”

(M1x)
Sverri S. Nielsen fortsatte i de indledende løb den positive udvikling, som han er inde i og som resulterede i en flot fjerdeplads ved EM i Luzern. Både i indledende løb og kvartfinalen styrede Sverri begivenhederne fra start til slut, og det var en bevidst taktik, der var sat i samråd med træner Thomas Poulsen. ”Vi er inde i en periode, hvor vi eksperimenterer lidt med den måde, som han skal ro på til VM. Før har han ligget lidt nede i feltet som nr. to eller tre og har så skullet ro sig igennem feltet. Men Sverri synes, at det koster ham for mange kræfter at ro på den måde, og at han kan spare noget energi ved at ligge i front, og det prøver vi så”, sagde træner Thomas Poulsen. Sverri kunne endvidere glæde sig over, at han var den eneste mand under 7 sekunder i dagens kvartfinaler.

(LW2x)
U-23 roerne Marie Mørch Pedersen (Bagsværd), Line Katrine Olsen (Odense) er først og fremmest med i Poznan for at lære og suge international erfaring til sig. Som U-23 roer kan det naturligvis være noget af en udfordring, pludselig at skulle op i mod store profiler, der nærmer sig storformen før OL-kvalifikationen i Linz, men ingen tvivl om, at Marie og Line har fået nogle værdifulde lærepenge i Poznan. I dagens indledende løb endte pigerne på femtepladsen, mens de fightede flot og sluttede på fjerdepladsen i opsamlingsløbet. Her ville de to bedste kvalificere sig til semifinalen og de danske piger var under fem sekunder fra den andenplads, som ville have givet dem en plads i semifinalen.

(M4-)
Frank Steffensen (DSR), Fred Vystavel (København), Tobias Kempf (Odense) og Tøger Berg Rasmussen (DSR) har været ramt af mange uheld op til World Cuppen i Poznan, og er blevet sat en del tilbage. I dagens indledende ræs, hvor kun vinderen ville gå videre til semifinalen var danskerne kommet i heat med Australien, som i øjeblikket er i en klasse for sig. Og derfor var det ifølge træner Thomas Poulsen blevet aftalt, at man skulle tjekke ned efter 1000 meter for ikke at bruge unødvendige kræfter, og danskerne endte dermed på 6.pladsen i indledende heat. I opsamlingsheatet blev der kæmpet flot i den danske båd, men man formåede ikke at holde ved tyskerne, der satte sig på den sidste af de to pladser, der gav adgang til semifinalen. Danskerne sluttede lidt mere to sekunder fra tyskerne, som vandt bronze ved EM i Luzern.

LW1x:
Mathilde Persson (Bagsværd) er videre til semifinalen efter at hun formåede at få ro på de nerver, der også ved EM i Luzern lidt spillede hende et puds. I dagens indledende løb kom hun ikke med, da toget gik fra start og endte på fjerdepladsen (to både gik direkte videre). Men i dagens opsamling havde hun meget bedre styr på det mentale, og formåede at sætte alle konkurrenter til vægs. ”Mit indledende løb gav præg af nervøsitet, som gjorde, at jeg slet ikke fik givet gas nok. Men Greg (Team Danmark sports-psykolog) og Henrik hjalp mig til at få vendt skuden og lagt en god strategi for håndtering og eksekvering i min opsamling. Det var dejligt at få sat min egen tvivl til vægs, for jeg kan meget mere”, sagde Mathilde efter dagens ræs.

LM2x:
Dagens præstationer i indledende løb og opsamling gav præg af, at Emil Espensen (DSR) og Alexander Modest (Lyngby) momentvis leder efter stabiliteten. I indledende løb kunne man efter en positiv start ikke helt matche den fart, som canadierne skød og måtte nøjes med en tredjeplads (kun den bedste båd ville automatisk kvalificere sig). Men i opsamlingen lykkedes det at trække fra resten af feltet med australierne, hvilket gav en billet til semifinalen. Bagefter sagde træner Jens Vilhelmsen: ”En dag på kontoret præget af hårdt arbejde, hvor vi rammer et noget svingende niveau. Vi arbejder stenhårdt med at fastholde en stærk indbyrdes forståelse af den rostil, som skal kendetegne holdet, men engang i mellem svinger pendulet lidt for meget i den ene retning. Egentlig er det super, at vi kan få lov til arbejde med det og få testet vores fokus også, når det går galt i den knivskarpe konkurrence. Vi lærer absolut lige så meget, når det er svært, og bruger vi det rigtigt står vi stærkere til VM.

W2-:
Danmark havde to par med i denne bådklasse, og for begge par blev det en svær indledning på World Cuppen i Poznan. Nina Hollensen (Århus) og Tanja Ehlers (KVIK) kunne ikke følge med feltet i indledende løb og det kunne de desværre heller ikke i opsamlingen, så parret må forsøge, at få oprejsning i D-finalen lørdag. Også den anden båd med Anne H.Larsen (Odense) og Trine Dahl Pedersen (Holstebro) skal forsøge at få oprejsning i D-finalen efter at de endte på fjerdepladsen i opsamlingen, én plads bedre end Nina og Tanja. Om Anne og Trines præstation sagde Mads Haubro: ”Anne og Trine roede et bedre løb (i opsamlingen) end i morges. Men de slås med at få skubbet båden nok pr. tag, hvilket også har været et af vores fokuspunkter til træning. Det betyder, at deres effektivitet pr. tag falder og de opnår mindre fart ift tempo end når de er bedst til træning. Det bliver noget, vi skal arbejde videre med i morgen i deres løb.”