wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lægerne har givet grønt lys for, at Sverri Nielsen kan fortsætte træningen efter at han i slutningen af november blev smittet med Covid-19. (Foto: Dorthe Jensen)

Af DRC Pressechef Svend Bertil Franden

Det måtte jo ske. Det var nok kun et spørgsmål om tid. Lige siden starten af pandemien havde samtlige danske landsholdsroere takket være masser af årvågenhed og respekt for at følge restriktionerne (og måske også lidt held) gået fri af smitten. Men selv om man i november synes at have barrikaderet sig mod evt. smittefare i det øde portugisisk trænings-paradis i Aviz, så blev Sverri Nielsen alligevel berørt af smittens lange fangarme.

Ti dages isolation
Det kostede ti dages isolation som afslutning på en træningslejr med både positive og negative fortegn.  ”Den første uge var rigtig god, vejret var godt med næsten ingen vind og fladt vand og jeg fik lagt omkring 30 gode timer ind. Men så fik jeg et hold i nakken, som gjorde at jeg ikke rigtig kunne træne i den anden uge, hvilket selvfølgelig var frustrerende”, siger Sverri Nielsen, der ikke har oplevet store gener med Covid-19 smitten.

”Det har ikke været så slemt, jeg havde feber og hovedpine i starten i tre dage. Derefter fik jeg ret ondt i halsen. Det er muligt at mit immunforsvar var svækket og jeg så fik en halsbetændelse, som varede i kort tid. Og siden har jeg så hostet i ca. to uger”, siger Sverri Nielsen, der efter beskeden om den positive Corona-prøve trænede lidt med dumbbells på sit værelse og gik masser af ture i det affolkede område i Portugal.

Ikke sat markant tilbage
Siden hjemkomsten har Sverri gennemgået forskellige tests og bl.a fået taget røntgen-billeder af lungerne og fået en 24-timers EKG måling til aflæsning af hjerterytmen. Og fredag (18. december) fik Sverri så grønt lys fra lægerne til, at han nu kan genoptage træningen. Den færøske europamester i singlesculler vil nu genopstarte træningen langsomt, men på trods af det afbræk, som Covid-19 smitten har givet i trænings-programmet, føler Sverri ikke at han er blevet sat markant tilbage i forberedelser til OL næste år.

”Jeg synes ikke rigtig jeg er blevet sat tilbage i forhold til mine oprindelige træningsplaner. Jeg tror bare, at det er et spørgsmål om, at jeg lige skal i gang igen. Kroppen skal langsomt vænnes til træningen igen. Jeg har roet en lille smule med meget lidt power, men jeg føler ikke at jeg har mistet så meget. Det føles fornuftigt og jeg kan ro ok stærkt. Så det føles lidt som når man har en lille pause, og når man så starter igen, så har man meget høj puls. Men så plejer der at gå en uge, og så har systemet vænnet sig til det igen”, siger Sverri.

Nye trænings-planer
Sverri Nielsen har i samråd med træner Thomas Poulsen ændret trænings-programmet for den kommende tid på baggrund af det indhug, som Covid-19 smitten gjorde i forberedelserne til OL næste år.” Det, som jeg skulle have lavet i december flytter vi hen i januar. Så i stedet for at trappe lidt ned til indendørs-DM, så tager jeg i januar den træning, jeg skulle have lavet i slutningen af december. Og så må jeg tage det med, hvis jeg skal stille op til nogle ergometer-konkurrencer”, siger Sverri.

Mange atleter har i lyset af Covid-19 smittens begrænsninger og aflysninger kæmpet voldsomt med motivationen i det forgangne år. Men de problemer har Sverri ikke rigtig haft takket være en lidt anderledes tilgang til træningen end ellers.

Ingen motivations-problemer
”Det har jo været en svær periode at tackle i forhold til motivationen. Men jeg synes vi har løst det rigtig godt ved at have en lidt mere afslappet indgang til tingene, hvor man ikke har stresset kroppen eller hovedet for meget. Vi har forsøgt at lege lidt mere med tingene end førhen. Hovedformålet var, at det skulle være sjovt. Så hvis jeg ikke havde lyst til at komme på vandet, så lavede vi noget alternativt. Så vi flyttede fokus fra det ekstremt OL-fokuserede til simpelthen at holde formen ved lige, men også at nyde træningen lidt mere end ellers. Og det har egentlig gjort, at jeg ikke på noget tidspunkt har haft problemer med motivationen”, siger Sverri og fortsætter:

”Jeg har også haft lidt flere pauser i løbet af året, hvor jeg enten har kunnet tage i sommerhuset eller tage hjem til Færøerne. Og det betød, at jeg var mere frisk og klar, da vi begyndte træningen frem mod EM og formmæssigt fik jeg det til at spille rigtig fint”, slutter Sverri og ser frem mod muligheden for for alvor at kunne genopstarte træningen efter de godkendte helbreds-tests.