wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Både guld og sølvmedaljer til Danmark ved Junior-EM i Trakai og en fjerde plads i den samlede nationskonkurrence - en præstation uden sidestykke

I weekenden 9.-10. juli blev der afholdt Europamesterskaber for juniorer i Trakai i Litauen, hvor de danske roere kæmpede sig til resultater uden sidestykke i forhold til tidligere junior EM: To medaljer, fine placeringer i A-finalerne og to sejre i B-finalerne.

Blandt 32 deltagende nationer blev Danmark nummer fire i nationskonkurrencen med en guld- og en sølvmedalje. Samme placering som Grækenland, da medaljehøsten blev gjort op. De tre store ro-nationer Tyskland, Italien og Holland var de tre lande, der tog flest medaljer og placerede sig øverst i nationskonkurrencen.

Mesterskaberne havde 580 deltagende roere, heraf 30 roere og en styrmand fra Danmark. Blandt de 10 danske deltagende bådtyper kvalificerede de seks sig til A- finalerne. De seks bådtyper, der roede sig i A-finalerne, var pigernes dobbeltsculler, pigernes to’er uden styrmand, pigernes dobbeltfirer, drengenes singlesculler, drengenes dobbeltsculler, og drengeotteren med styrmand. Meget flot, at så mange danske både kvalificerede sig til A-finalerne! Desuden vandt Danmark B-finalerne i pigernes firer uden styrmand og i drengenes dobbeltfirer.

’Det er rigtig godt’, siger ungdomslandstræner Nils Henrik Stene. ’Et godt udgangspunkt for gennem fokuseret træning at løfte niveauet frem mod VM i Rotterdam i slutningen af august. De flotte resultater i Trakai er en stærk indikator for, hvor de unge danske roere står – målt med international målestok. Seks både i A-finalerne og to sejre i B-finalerne er flotte præstationer. Ud over de 32 nationer ved JEM vil vi i Rotterdam møde seks-syv store ro-nationer fra ikke-europæiske lande. De kan gøre sig stærkt gældende ved JVM, og derfor skal de danske roere i den grad være på dupperne i august.’

Fra Reiner Modest, der er formand i DfFRs kaproningsudvalg, lyder det: ’Det er et fantastisk resultat. Men ikke uventet, da vi har stor tillid til dette års junior VM-hold, som har opnået resultater gennem projektindsatsen på tværs af klubberne – når vi arbejder sammen er vi stærke. Inden JVM er der kun en vej frem: Hjem og optimere træningen samt koordineringen i de bådtyper, man er udtaget til. I de seks uger, der er til rådighed inden JVM, kan man nå meget, og vi i KU ser frem til et godt junior-VM.’

I Trakai var det pigerne, der hentede EM-guld og EM-sølv hjem til Danmark.

I pigernes dobbeltsculler (JW2x) tog Anna Larsen og Marta Kempf guldmedaljen ved at besejre Grækenland med godt et halvt sekund i tiden 7:14,96. Tyskland kom ind på tredjepladsen. Den danske dobbeltsculler førte løbet hele vejen fra start til mål. Til lykke med sejren til de unge superroere!

I pigernes to’er uden styrmand (JW2-) blev det til en sølvmedalje til Frida Sanggaard Nielsen og Ida Petersen, der kæmpede sig frem i rækkerne ned over de 2000 meter. Ved 500 meter mærket lå de på fjerdepladsen, og samme placering havde de ved 1000 meter mærket. Men så drejede pigerne for alvor på gashåndtaget og lå som nummer tre ved 1500 meter og passerede målstregen som nummer to. Sølv til Danmark! Sejren i denne bådtype tog Italien sig af, mens Frida og Ida henviste Tyskland til tredjepladsen. Tillykke til de to viljestærke piger.

I Trakai var vejrforholdene lidt blandede. Ind imellem noget sidevind og til tider fladt vand. Noget overskyet, men da finalerne blev skudt i gang søndag eftermiddag brød solen igennem.