wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Godt 100 danske juniorroere deltog i tysk regatta.

Foto: Nils Henrik Stene

Mens A-landsholdet var fuldt fokuseret til EM i Luzern så var de bedste danske juniorer i aktion til DRV junior Regatta i Hamburg. Med mere end 1100 deltagere kunne regattaen bryste sig af, igen i år at være den absolut største junior regatta i Tyskland.

”…Så mange deltagere giver et højt sportsligt niveau, og det glæder mig, at både store og små danske kaproningsklubber prioriterer at tage til Hamburg” siger ungdomslandstræner Nils Henrik Stene.  ”…Løbsformatet er tilpasset det store antal deltagere. Lørdag bruger vi på at ro os varme i det fleste bådtyper, og ud fra tiderne bliver holdene seedet i heats af max 7 både om søndagen. Dermed er søndag dagen, hvor holdene virkelig skal vise niveauet mod de bedste tyskere”.

 

Fire stærke glade piger. Foto: Niels Henrik Stene

Pigerfirer med fart på

Niveau, det har de fire danske piger der for to uger siden vandt EM-bronze. I dag satte de alt og alle til vægs – også de regerende europamestre fra Tyskland. Mathilde Kiilgaard (DSR), Christine Amalie Meinert Cardel (Bagsværd), Cecilie Brunnich Sørensen (København) og Marie Ramm (Bagsværd) vandt JW4-A i tiden 07:33:55.

”…Pigerne viste i dag, at de kan ro stærkt, og det giver naturligvis motivation til at gøre sig umage i træningen i de kommende måneder” udtaler ungdomslandstræner Nils Henrik Stene, og fortsætter. ”…Det er virkelig glædeligt, at vi har flere hold der kan være med, hvor det er sjovt.  Clara Hornnæss (KVIK) og Kristine Søndergård Hansen (Furesø) i pige 2x gør det godt taget deres unge alder, højde og drøjde i betragtning. På drengesiden viste Casper Lindballe Lehmann Pedersen (Holstebro) og Tobias Bork Kristensen (Holstebro) at de også kan være med forrest i feltet når de vel at mærke gør sig umage. Jeg tror alle er blevet klogere på deres præstationer i Hamborg. Der er mange tyskere, som ror stærkt i juniorårgangene”.

Ligestilling til junior NM

Den olympiske målsætning om, at få flere kvinder til at dyrke eliteidræt har Nordisk RoForbund taget til sig. Til junior NM i år er der for første gang nogensinde udskrevet 8+ løb både for piger og drenge. Til DRV junior Regatta fik begge mandskaber mulighed for at få lidt international regattaerfaring. Pigeholdet høstede en 5. plads, mens drengene blev nr. 6.

”…Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds med det jeg har set” udtaler ungdomslandstræner Nils Henrik Stene. ”Tyskerne ror stærkt. Niveauet er højt og weekendens resultater er fine. Hele pointen med at deltage i Hamborg er jo at skabe lyst, iver og motivation hos de unge roere. Oplevelser og resultater fra Hamborg kan de bruge aktivt i træningen, og det er rigtig godt. Jeg tror alle roere kommer hjem med et klart indtryk af, at de ikke er de eneste der træner meget og hårdt i roning. Det gør de også i Tyskland”.

Perfekte vind & vejr forhold til regattaen i Hamborg. Foto: Niels Henrik Stene