wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Junior EM finder sted i det natur- og kulturskønne Trakai, 30 minutters kørsel uden for Vilnius i Litauen

Banen i Trakai er en meget benyttet bane i international roning, og det er ikke første gang, at de danske roere besøger området. Der har både været afholdt Baltic Cup, Junior VM og U23 VM på banen. Senest blev det til junior VM i 2013 til en dansk bronzemedalje i junior pigedobbeltsculler. Om der kommer medaljer til Danmark i løbet af JEM må tiden vise. Nedenfor har ungdomslandstræner, Niels Henrik Stene, kommenteret på begivenheden:

“Selve Junior EM er en relativt ny konkurrence, og normalt ligger Junior EM placeret meget tidligt i sæsonen, så det har ikke været en regatta, som vi danskere har benyttet i særlig stor udstrækning. På grund af OL i år, med et dertilhørende sent U19/U23 VM har det givet plads til junior EM i juli måned, hvilket betyder, at regattaen er en perfekt optakt for juniorbådene, som formentlig også er at finde til VM i Rotterdam i august”.

“Efter Junior Nordisk Mesterskab i Mölndal er alle juniorroere returneret med en masse selvtillid, motivation og tro på egne evner. Det er virkelig positivt, men der er en hårdfin balance mellem at være topmotiveret og selvsikker i sin sport på den ene side og samtidig være ydmyg, træningsivrig og niveauopsøgende på den anden. Min frygt er, at nogle af juniorroerne føler sig lidt for sikre efter JNM og derfor ikke præsterer optimalt til træning i dagligdagen, og her kan JEM gøre en forskel”.

“Med denne lidt kritiske tilgang, håber jeg, at JEM kan sikre en stadig stor motivation blandt roerne, men samtidig minde dem om, at hvis de vil til tops til Junior VM, skal der leveres træning på et utrolig højt niveau i ugerne frem mod VM. På den måde opfatter jeg JEM som form for generalprøve, hvor både roerne og trænerne kan få en fornemmelse af, om de er på rette vej. Samtidig er der stadig så god tid til VM, at der kan nås at gøre noget proaktivt i ugerne frem mod VM”.

Redigeret af Gustav Højmark-Jensen / [email protected]